Carolina Torres, autora del llibre “Cómo vivir una enfermedad incurable” nova col·laboradora del Setmanari El Iris Aquí teniu el seu primer article

COM AUGMENTAR L’ENERGIA

No has d’estar només malalt perquè la falta d’energia es manifesti en èpoques del teu dia a dia. La relació entre les persones de la feina, l’entorn social o familiar, pot disminuir-la; així mateix, una fase d’abatiment personal, també ens pot deixar soterrats entre el que voldríem i som capaços de fer. En moments de poca pau, cal revaloritzar els pilars bàsics que permeten el desenvolupament de la nostra vida, passar temps en soledat per connectar amb la pròpia essència, i a partir d’aquí, protegir-nos amb tot l’amor honest i que transcendeix per cobrir-nos  davant d’aquelles situacions del dia a dia que poden fer trontollar el benestar del moment present.

A continuació et descriuré 7 fonts per augmentar la teva energia, que són els pilars bàsics que has de tenir en compte per evitar defallir:

1- L’alimentació

La manca d’energia comporta una frustració vital i propicia una alimentació porc saludable. Allunya’t del menjar preparat, envasat i brioixeria. Els additius, els conservants i els greixos saturats creen addicció, a part d’augmentar de pes, empitjoren la teva salut i energia vital. Menja productes de proximitat i estacionals; fruites, verdures i proteïnes d’alt valor energètic i qualitatiu. La cuina menorquina i de mercat és un bon aliat, opta per un bol de mango, kiwi i mandarina abans d’un paquet d’X, el qual no és prohibitiu, però tampoc imprescindible per satisfer la gana emocional.

2- Dormir les hores necessàries

Tot i èpoques de cansament i fatiga, estableix un programa atractiu adaptat a les teves necessitats i possibilitats diàries per apropar-te a un final de dia agraït i satisfet. Aquesta manera de fer, t’ajuda a fruïr del descans i no passar-te més hores al llit de les que necessita el teu cos. La immobilització pot donar lloc a problemes musculars.

  1. L’estimació, les relacions profundes, afectuoses i sinceres

Cada persona és un món, però el plaer i la tranquil·litat de sentir-nos estimats, el compartim tots. L’estimació crea un vincle de seguretat i confort.

  1. Els banys de sol, de mar, de bosc, de muntanya

La natura neteja l’ànima igual que ho fa per a la nostra pell i els nostres pulmons. Ens desintoxica de malestars visibles i invisibles, ens connecta amb la vida i l’optimisme per gaudir-ne.

  1. La meditació i exercici moderat

Ser conscient, acceptar i no jutjar tot allò que sents, et fa viure més en “l’aquí i ara”. Respirar l’estat d’ànim, sigui bo o dolent, sense retenir l’emoció i ni engrandir el pensament, també és meditació.

I exercitar-se, sense sacrificar el cos ni la ment, simplement que ens permeti gaudir del present, sense dolor ni patiment, sense responsabilitzar-nos del que ens pugui passar dins d’un cos viu i existent.

  1. Projectes, il·lusions, línies d’interès personal, camps de desenvolupament personal

Descobreix els teus interessos i potencialitats, des de la creativitat i la teva pròpia recerca, la qual dona sentit a la teva existència.

  1. Cura de la teva imatge i entorn físic

Crea el teu lloc idíl·lic per estar bé dins i fora d’ell, perquè com estiguis en un lloc, també hi estaràs a l’altra. No existeix una separació física entre el que hi ha a dins i a fora. L’energia flueix i transcendeix: transforma, sent i viu cap a la millor versió de tu mateix.

Hi ha infinites possiblitats per disposar de les set fonts, curiositat i creativitat, paciència i humilitat, confiança i voluntat; nodriran cadascuna d’elles per fer-les possible. Ara que esteim a la tardor, et proposo començar per una meditació activa mentre camines per el bosc, te la deixo caure com una de les fulles que et pots trobar travessant-lo: sent el terra humit amb les restes vegetals seques sota els teus peus, l’aire fresc que encoratja el teu rostre a descobrir la natura en aquesta època de tons acollidors, i comença a caminar.

“Respira salut i felicitat, exhala permanencia…” enaltint-te pas rera pas, fent de la caminada una pluja orgànica i vital de benestar. T’asseguro que la teva energia, augmentarà.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *