Bus directe a l’aeroport pel proper trimestre L’Ajuntament de Ciutadella va fer una al·legació a l’avantprojecte que s’ha incorporat al projecte final

Fa temps que des del departament de Mobilitat del Consell de Menorca es treballa per fer possible una demanada històrica dels ciutadellencs: un servei d’autobús directe a l’aeroport. El conseller Miquel Preto ha assegurat a El Iris que en el termini de dos o tres mesos el servei s’haurà licitat i es podrà posar en marxa. D’inici es preveuen 5 viatges d’anada i 4 de tornada fent aturada a Ferreries, es Mercadal i Alaior.

L’Ajuntament de Ciutadella va fer una al·legació a l’avantprojecte que s’ha incorporat al projecte final i que aquesta mateixa setmana ha rebut el conseller de Mobilitat, Miquel Preto i que s’aprovarà, previsiblement, en un proper plenari del Consell. Aprofitant la finalització de la concessió del servei de transport públic s’ha optat per incloure aquesta nova ruta a les clàusules de licitació del nou servei.

Pel que fa a la freqüència de trajectes, en un principi seran 5 viatges d’anada i 4 de tornada fent aturades a Ferreries, Es Mercadal i Alaior. A més els horaris s’ajustaran als horaris dels vols principals, de manera que qui vulgui agafar el primer vol a Palma, a Barcelona o a Madrid podrà agafar el trajecte de les 5 del matí. Les parades de Ciutadella seguirien essent les actuals: Plaça de la Pau, Via Perimetral i Piscina Municipal. El trajecte previst comprèn de dilluns a divendres (amb possibilitat d’ampliar-se als caps de setmana, depenent de l’èxit i la demanda) i durarà aproximadament una hora; els horaris de sortida previstos són a les 5, a les 7, a les 10, a les 16 i a les 19 hores i els de tornada serien a les 9, a les 11:30, a les 18 i a les 21:30 hores. Pel que fa als horaris, en cas de canviar els dels vols, es podrien modificar els de l’autobús i adaptar-se per coincidir amb les arribades i sortides més freqüents.

Pel que fa al cost d’aquesta nova ruta, des de Mobilitat expliquen que és relatiu tot depenent de la ocupació, i calculen que si a l’autobús s’ocupessin la meitat de les places per cada trajecte, es cobriria el cost del servei. Miquel Preto també ens ha explicat que es preveu que aquest bus amb destinació a l’aeroport pugui enllaçar amb el de línia Maó-Ciutadella per tal de facilitar combinacions als usuaris. Així, amb el nou sistema tarifari que s’està preparant, hi hauria una opció de poder fer transbord d’un correu a l’altre.

L’hi hem demanat al conseller de mobilitat per la tan necessària estació d’autobusos de Ciutadella i ens ha explicat que resta pendent de l’aprovació definitiva del nou Pla General d’Ordenació; una vegada el PGOU estigui aprovat, es sabrà definitivament on s’ha decidit ubicar l’estació, s’hauran d’adquirir els terrenys, redactar el projecte i construir-la.

Les claus

  • Posada en marxa dins el primer trimestre de 2019
  • Operatiu de dilluns a divendres
  • 5 viatges d’anada a l’aeroport i 4 de tornada
  • Aturades a Ferreries, es Mercadal i Alaior
  • Pensat per coincidir amb l’arribada i partida dels vols més freqüents

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *