Anem a posar color a l’hivern

Bon dia a tothom! Tenc es jardí ple de flors. QuèEs mes de desembre, Jordi? Si, si, es mes de desembre. No fa falta esperar a primavera per tenir un poc de color a sa terrassa. Sempre que sapiguem triar bé què posam. Avui xerrarem de flors d’hivern. Agafa llibreta i boli que hi ha un parell de consells.

 Quines flors podem posar?

Les flors d’hivern que ens aguantaran a Menorca són poques, però valentes. El cyclamen i el pensament són les més conegudes. Si vols que realment et durin agafa la versió mini d’aquestes dues varietats. El pensament és especialment resistent i el tens en més colors que el cyclamen. Quan els duguis a casa, el més probable és que perdin les flors (és normal, pensa que vénen de viver i s’ha d’adaptar al nou clima). Una vegada hagin perdut les primeres flors, al cap d’uns 15 dies surten les bones, que han estat amagades davall les fulles.

 Per mantenir tant flors com plantes ben aclarides, encara sou a temps d’abonar els testos amb un abonament mineral, que mantindrà les arrels fortes i sanes fins la primavera. Un truc per no matar-les durant l’hivern: llevau tots els plats o elevau el test amb pedres. L’objectiu és que no s’acumuli la humitat a les arrels de baix i es podreixi la planta.

 Alternatives atractives

Si no t’atreveixes a posar planta amb flor però vols una mica de color, sempre pots recórrer a arbustos i plantes que canvien el seu color. Un exemple que ens encanta és el “bambú del cel” o nandina domèstica. Així com s’atraca Nadal, torna vermell i es manté perfecte durant tot l’hivern. L’au del paradís o sterlitzia també dóna flor en aquesta època i és una planta elegant per omplir el jardí.

Ah! No oblidis que és temps de plantar bulbs. Aquests sí que et donaran flor una mica més endavant: narcisos, tulipes… O el que més t’agradi!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *