La Llum de la Pau de Betlem arriba a Menorca Aquest cap de setmana Maó acull la celebració anual de la “Llum de la Pau de Betlem”.

Dissabte 22 de desembre a les 17:00 hores, a la parròquia de Santa Maria, el Moviment Escolta convoca la celebració anual sobre la Pau que té per títol “Llum de la Pau de Betlem”. L’acte serà acollit per Escoltes de Menorca i organitzat per l’Agrupament Escolta Tramuntana, i en ell s’hi trobaran uns 200 infants, joves , caps, familiars i tothom qui vulgui assistir.

Sota el lema “Existeixi la Llum”, l’acte girarà al voltant de la llum com a símbol d’unitat i de compromís en la construcció d’una convivència que ens faciliti la transmissió d’un missatge de Pau, Amor i Esperança, en el que s’anuncia la Bona Notícia que és Jesucrist, que neix de nou a Betlem com cada Nadal, portant amb Ell l’esperança d’un món millor i una vida més plena.

La Llum de la Pau de Betlem té una llarga trajectòria. Es tracta d’una celebració que va néixer a iniciativa dels Scouts i Guies d’Àustria. La flama de la Llum de la Pau s’encén cada any a la cova del Naixement de Jesús a Betlem per un infant i ell és l’encarregat de dur-la a Viena. Una vegada allà, es fa una celebració ecumènica a la que acudeixen delegacions escoltes de diferents països europeus, així com associacions i organitzacions socials amb distinta identitat però amb un mateix fi, acostar el símbol de Pau a tota la societat. Posteriorment, aquesta flama es reparteix a hospitals, residències d’ancians, parròquies etc. i entre personalitats de la vida política, social i cultural.

Aquest any, una delegació d’escoltes de la Federación Scout de Castilla la Mancha ha sigut l’encarregda de portar la Llum a Guadalajara, on el passat diumenge es va fer l’acte a nivell nacional del repartiment de la Llum.

Una delegació formada per membres de l’agrupament organitzador, varen traslladar-se fins a Guadalajara, participant a l’acte, per llavors portar la Llum encesa fins a Menorca, primer en cotxe fins Barcelona i llavors amb vaixell fins a l’illa, on varen arribar dimarts matí.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *