Les essències de la Unió, el projecte més personal de Marc Moll

El passat mes de novembre, Marc Moll partia cap a Filipines. És la segona vegada que viatja al país asiàtic; en aquest cas ho fa amb col·laboració amb una empresa que comercialitza productes femenins en una línia ecològica. Però la primera, i la que ens interessa en aquest cas, és la que el va portar a elaborar part del catàleg de les essències florals de la Unió. Un projecte personal al qual Marc Moll hi està dedicant part de la seva vida.

“Després de les essències de Menorca i les de Balears, em vaig plantejar crear una línia que ajudés a la unió entre les persones. Però no només en un sentit sexual o amorós, sinó des d’un concepte molt més ampli i universal”. Així defineix Marc Moll el projecte que, fins ara, l’ha duit a Mèxic, Colòmbia, Austràlia, Espanya i Filipines. A cada lloc cerca les característiques dins la societat que vol treballar des d’un punt de vista diferent de la unió entre les persones: des dels instints més bàsics fins a la connexió entre éssers conscient, respectuosa i plena.

 Mèxic, l’instint de supervivència

 El primer país d’aquest projecte va ser Mèxic, on en Marc va treballar amb els arquetips masculí i femení. “Les pors que envolten la supervivència com a éssers humans és la primera passa a superar per arribar a la unió plena. Per açò vaig treballar amb la pita, per l’arquetip masculí, i la figa de moro pel femení.” Allà hi va fer tres mesos, on va rodar per la mateixa comarca. “És important conèixer primer la zona, com és la seva gent, i a partir d’allà treballar amb les flors del territori. Saber quines característiques té aquell poble en concret, m’ajuda a seleccionar les flors per les meves essències”.

 La independència familiar de Colòmbia

 El segon país d’aquest projecte d’essències florals va ser Colòmbia. Allà en Marc va cercar “la capacitat de tenir independència tot formant part d’un grup familiar molt fort. A Colòmbia l’estructura familiar és molt forta i la meva idea era trobar essències per treballar l’intercanvi dintre d’un grup però des de la independència individual”.

 Austràlia, la individualitat

 El tercer lloc que en Marc va visitar va ser Austràlia, on hi va fer un temps llarg. “És un país fascinant i vaig veure llocs diferents, embevent’-me de la seva manera de ser i de fer. Per costejar-me les despeses, vaig fer intercanvis a granges, on em mostraven les plantes de la zona.” Austràlia representa dintre de les essències la individualitat, el “qui som jo, com me mostro a la resta, quina és la meva posició al món”. Tot i que, afegeix, “tenia molta il·lusió per veure els baobabs australians. Dintre del concepte d’individualitat que en Marc cercava a Austràlia, hi inclou el fet de la globalitat. “Cada persona viu a un lloc diferent del món, però açò no vol dir que en tengui prou amb el què el rodeja. Les essències que puc treure d’altres llocs són com els menjars que provenen de zones diferents de la pròpia: no hem d’oblidar que formam part d’un conjunt, i que podem trobar remeis més enllà de les pròpies fronteres.”

 Espanya: tolerància, amor i respecte

 “Quin lloc millor que Espanya, que és conegut per les relacions amb els altres, l’amor i el respecte?” En Marc no va haver d’anar molt enfora per treballar aquest quart concepte. Navarra i Catalunya van ser alguns dels llocs des d’on poder explorar, a través de les seves flors, “la convivència des del respecte, la tolerància, la compassió i l’enteniment.”

 L’intercanvi desinteressat de Filipines

 El concepte que en Marc cercava a Filipines, anava més enllà, com si fos una passa més amunt a l’escala cap a la unió total. “Filipines és un país d’hospitalitat, d’intercanvi desinteressat. Allà vaig treballar el concepte de compartir, del que, com a individu, puc aportar i també què puc rebre del conjunt que m’envolta.”

 El final de projecte

 Hi queden encara dos llocs per pujar fins al cim d’aquesta escala: “un país àrab, on treballaré el concepte de la llibertat d’expressió; i Nepal, on cerc la visió global d’enteniment, que és la unió. Aquella que, malgrat totes les mançanes, és més beneficiosa la unió desinteressada, enfora dels jocs de poder”

 Segons explica en Marc, “les plantes ens ajuden a regular la salut emocional i la consciència. Jo vull emprar aquesta eina de benestar que donen les plantes, que fan feina en l’àmbit psicològic, emocional, mental. És una eina que ens ajuda a créixer i millorar conscientment. Si feim un canvi de consciència a nivell individual, això repercuteix a nivell global, als que estan al nostre costat. I les essències que estic creant amb aquest projecte són remeis pel tema de la unió, des de tots els conceptes que estic treballant de cada lloc.” Diu també que és la seva manera de “posar un gra d’arena per ajudar a fer que la societat sigui millor. Així com menjam aliments que sód’altres països, també ens podem beneficiar de plantes d’altres llocs per arribar a un nivell més alt de benestar.”

 En total, les essències que surtin del projecte més personal den Marc Moll, seran unes 50, 7 per cada país. “No vaig a qualsevol lloc. Les característiques que cerc de l’essència han d’estar presents en la societat del lloc”, assegura.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *