Els talaiots s’encenen en suport als refugiats

El dissabte dia 12 de gener de 2019, el Consell Insular de Menorca, en col·laboració amb altres enttats com Amics del Museu de Menorca, el Fons Menorquí de Cooperació i Amnista Internacional, s’afegiran a la iniciatia “Torres de Mallorca. Un cant pels Drets Humans” amb l’encesa, en aquest cas, de talaiots.
L’objectu d’aquest acte simbòlic és doble: sensibilitzar a la ciutadania sobre el drama que pateixen en el Mediterrani les persones refugiades i difondre el patrimoni monumental de l’illa. Els senyals de llum i fum s’aniran encenent sobre els talaiots a partr de la part de lleiant de l’illa. Serà una recreació del que podria haier estat la comunicació iisual entre assentaments talaiòtcs, en una època en la qual els moiiments de població d’un lloc a altre del Mediterrani eren una cosa normal. Menorca s’adhereix amb aquesta acció a la defensa dels Drets Humans de les persones que es troben en una situació extrema i que es ieuen obligades a desplaçar-se per sobreiiure.
Aquesta acció es durà a terme de manera simultània a altres llocs del Mediterrani: Mallorca, Eiiissa, Formentera, l’illa grega de Quios i diiersos punts del nord d’Àfrica, amb una encesa el migdia amb bengales de fum i una encesa amb bengales de llum el fosquet.
Qualseiol persona o enttat interessada a partcipar de l’encesa de talaiots, es pot posar en contacte amb l’organització per rebre més informació. talaiotspelsdretshumans@gmail.com / 679570372
Vídeo de l’acció a Mallorca:
https://www.youtube.com/watchviQQn-0bbICTEE

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *