AGRAME sol·licita la retirada dels arbres afectats pel cap de fibló Segons AGRAME, de no retirar aquests arbres, majoritàriament pins, es produirà una greu situació de risc d'incendis, a més d'aparició de plagues.

L’Associació d’Empresaris Agrícoles de Menorca – AGRAME – s’ha dirigit al Consell Insular ia la Conselleria balear de Medi Ambient per expressar-li la urgent necessitat que s’arbitrin mesures per a la retirada de la gran quantitat d’arbres afectats pel “cap de fibló” del passat dia 28 d’octubre. Que, segons algunes notícies, podria suposar a uns 70.000 exemplars.

Segons AGRAME, de no retirar aquests arbres, majoritàriament pins, es produirà una greu situació de risc d’incendis, a més d’aparició de plagues. També, en molts casos, els arbres caiguts dificulten o impossibiliten l’accés a instal·lacions i terrenys agrícoles. Amb el consegüent perjudici econòmic per a les explotacions afectades.

Referent a això, l’Associació agrícola, considera necessari que les administracions competents, bé directament o mitjançant la concessió d’ajudes a les explotacions afectades o bé a les empreses forestals de l’illa, es procedeixi a la retirada urgent de les restes forestals.

D’altra banda, AGRAME ha expressat la urgent necessitat que els afectats pels danys agrícoles del cap de fibló puguin rebre els ajuts per compensar les pèrdues patides. Referent a això, encara que l’Associació desconeix el muntant econòmic total dels danys manifestats en les pertinents declaracions realitzades per afectats, considera amb les dades de què disposa, pot ser insuficient l’import destinat pel Consell Insular.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *