UPCM demana que el Govern Balear pagui les despeses derivades de les Festes de Sant Joan La moció va ser aprovada per unanimitat en el darrer plenari de 2018

El portaveu de UPCM, Joan Triay, va presentar al plenari municipal una moció en la qual instava a l’equip de govern a sol·licitar que per mor de la “balearització” que ha provocat la massificació de les Festes de Sant Joan, que el Govern de les Illes Balears es faci càrrec de les despeses extraordinàries que ha hagut d’assumir enguany l’Ajuntament de Ciutadella en matèria dels Plans Director de les Festes i el Plan d’Autoprotecció des Caragol des Born i Jocs des Pla.

Segons ha explicat Joan Triay, a causa de la massificació, a l’increment de les mesures de seguretat i aplicació dels plans d’autoprotecció d’es Pla, Caragol des Born i Pla Director de les Festes de Sant Joan, els costos de les Festes s’han incrementat molt notablement, passant de 137.050 , 86 euros que van costar el 2014 (ultima edició anterior a la implantació progressiva dels diferents plans) als 304.439,67 euros que han costat el 2018, segons dades sol·licitades a la regidoria de Festes. S’ha produït un augment de les despeses de 167.388,81 euros, de manera que en l’actualitat les despeses que suporten els contribuents de Ciutadella per a l’organització de les Festes són equivalents a un 222,14% dels que suportaven anteriorment.

Triay ha criticat que “el Govern Balear s’ha limitat a exercitar la seva competència d’aprovar aquests plans, sense contribuir a costejar els augments en les despeses d’unes Festes que transcendeixen en molt el que seria un esdeveniment d’àmbit local, aconseguint una dimensió Balear per la gran afluència de visitants de tota la Comunitat que participen i segueixen a Ciutadella els diferents esdeveniments de les Festes, amb el corresponent augment dels diferents dispositius de control, seguretat, sanitaris, etc., molt superiors i sobre dimensionats respecte dels que serien necessaris si es tractés d’unes Festes amb dimensions que s’emmarquen dins del que és l’àmbit local propi d’una població de menys de 30.000 habitants com és Ciutadella”.

Per tots aquests fets,  el Grup Municipal d’Unió des Poble de Ciutadella de Menorca, presentà al Ple de l’Ajuntament de Ciutadella la següent Moció:

1r Instar la regidoria de Festes a calcular els costos de l’execució dels diferents plans en les Festes de Sant Joan 2018.

2n A la vista que ha estat necessari incrementar molt considerablement els recursos costejats per l’Ajuntament de Ciutadella destinats a unes Festes que avui dia transcendeixen l’àmbit local a causa de la participació de molts milers de participants de tota la Comunitat Autònoma, el Ple de Ajuntament de Ciutadella insta el Govern Balear a assumir els costos que ha suportat l’Ajuntament en l’edició de les Festes de 2018 com a conseqüència dels Plans (Director de les Festes i d’Autoprotecció des Caragol des Born i Jocs des Pla) que s’han tingut d’implementar per garantir la seguretat davant la massificació i “balearització” de les Festes de Sant Joan de Ciutadella.

3r Instar a l’equip de govern de l’Ajuntament de Ciutadella i al Govern Balear a estudiar fórmules de col·laboració en el mateix sentit de cara a futures edicions de les Festes de Sant Joan de Ciutadella.

La moció va ser aprovada per unanimitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *