Vallformosa Origen Brut Rosat

Aquesta setmana el cava elegit és el Vallformosa Origen Brut Rosat, de la DO Cava, elaborat als Cellers Vallformosa amb les varietats de Garnatxa Tinta i Monastrell. És un cava rosat molt interessant, amb treball de mares al llarg d’un any i que ens sorprendrà des del primer glop.

Nota de cata

  • Aspecte: Color cirera pàl·lid amb tonalitats color maduixa. Bimbolla fina, abundant i persistents. Formen corona blanca.
  • Nas: Aroma fresc i intens. Records intensos i elegants a fruites vermelles petites com maduixa, gerds i cirera combinades amb la criança i el repòs d’un any damunt lies (treball de mares)
  • Boca: Fresc i viu. Golós, ample i cremós, amb molt bon pas. Final llarg i persistent que ens deixa agradables sensacions afruitades.

MARIDATGE

Estam davant un cava seductor que podem beure tot sol en qualsevol moment o bé per acompanyar qualsevol tipus de menjar, ja sigui carn, peix, postres…

La nit de Nadal per a combinar amb un sopar a base d’entrants i picada informal. Salmó fumat, foie, formatges, embotits, torrades, marisc…

Ens anirà bé per a portar un toc de frescor al brou de Nadal o a la sopa de la reina, com també a les carns del bullit i del rostit.

Marida molt bé amb una porcella al forn.

Podem acompanyar amb ell el gall d’indi ple de cuscussó o amb una cuixa de be a la menorquina.

Els plats de peix al forn o amb escopinyes, cloïsses a la marinera, navalles…

Per la segona festa de Nadal, va de meravella als canelons, aportant la frescor o acidesa necessària davant els plats contundents.

I per Cap d’Any com a company dels calamars plens i per a brindar per donar la benvinguda al nou any.

El guanyador del sorteig ha estat Ivan Mir Pineda, que segueix les subscripcions iniciades pel seu besavi Paco Mir i continuada pel seu avi Miquel Àngel Mir Al·lès, que també en fou gran col·labador i part del cos de redacció d’aquesta casa en diferents etapes.

Si voleu saber més o comprar aquest clàssic de la DO Cava, elaborat pels cellers Vallformosa el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.