Arbres de col·lecció per regalar als més experts

Voleu sorprendre a aquella persona especial que se sap de memòria totes les espècies darbres que tenim a Menorca? Donam moltes voltes per fer regals per aquestes dates, però poques vegades regalam plantes. Avui vos proposo 3 opcions molt curioses i que vos duraran molts d’anys. Fins i tot mil·lennis!

 El primer és el Ginko Biloba, un arbre fòssil, únic en espècie, en varietat, i en sistema de circulació de sàvia. No ha evolucionat des de l’època dels dinosaures! La disposició de les fulles és molt curiosa, perquè surt de manera radial, no ramificada com a la majoria darbres. A Menorca el podem tenir sense problemes, sempre hi quan estigui una mica resguardat de sa tramuntana. Si teniu un xalet a Cala Morell, millor si el posau de manera que la casa el resguardi del vent. Com a curiositat, a Hiroshima hi ha tres exemplars que van sobreviure a la bomba atòmica. A la tardor torna del tot groc i en un dia amolla totes les fulles. Pot viure més de 1.500 anys i es fa bastant gros, o sigui que no el sembreu ben al costat de la porta de casa.

L’altra fòssil vivent que vos vull donar a conèixer ve del Japó. El seu nom és sciadopitys verticillata i és un arbre molt cercat per aquells que en fan col·lecció.

Per acabar, la magnolia grandiflora gallisonensis, és l’única magnolia que tolera terra calcària, que és la que tenim a Menorca. Fa flors blanques i l’arrel és una mica més superficial que el ginko.

 Són arbres que aguanten molt bé el clima de Menorca i que es poden sembrar o tenir a terrassa en test gran. Idò ja ho sabeu, posau una mica de verd aquestes festes i deixau a quadres a lafortunat que el rebi com a regal!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *