Cava OH Rosat, Deliciós, excitant i atrevit amb un coupatge de garnatxa i trepat

Encetam l’any amb un cava dels cellers Grup Oliveda, que ens servirà per a brindar el Dia dels Reis d’Orient. Es tracta del Cava OH Rosat, que podem qualificar de deliciós, excitant i atrevit… Així que ens anirà bé per a començar el nou any.

Està elaborat amb garnatxa i trepat, un coupage interesant que surt dels tradicionals i amb una segona fermentació en botella i criança mínima de 9 mesos en la cava.

Nota de cata

  • Aspecte: Atractiu color rosa pàl·lid. Rosari de bimbolles intens i amb petita corona.
  • Nas: Records de gerds i destaquen aromes de fruites del bosc madures com les mores i els murtons.
  • Boca: Corpulent, golós, saborós amb un punt encertat d’acidesa i amb un final molt llarg.

MARIDATGE

Estam davant un cava amb suficient estructura per a maridar amb plats potents com poden ser una porcella o una cuixa de be al forn, a més de carns a la brasa tant de vedella com de cabrit.

Ens anirà de meravella amb un entrecote o una mitjana o amb unes costelletes de cabrit o d’anyell de llet de Menorca amb brases de llenya d’alzina.

Si optan per als peixos maridarà amb aquells que tenen més grassa, com poden ser anfossos, déntols, orades, llobarros que poden fer a la sal, al forn a la menorquina o simplement a la graella just acompanyats amb una picada d’all i julivert  i un raig d’oli d’oliva extra verge.

Acompanyarà unes gambes fregides o a la planxa, uns escamarlans o bé marisc de closca com les navalles, ostres, cloïsses, escopinyes i musclos.

Ideal per acompanyar la proposta gastronòmica d’aquesta setmana, la sarsuela de peix i marisc, a la que donarà el punt d’acidesa necessària a la seva contundència de sabors, i ens obrirà les papil·les gustatives per a gaudir al màxim d’aquest plat de festa.

La guanyadora del sorteig d’aquesta setmana ha estat la nostra col·laboradora i nova subscriptora Carolina Torres Fernàndez, que cada setmana ens anirà oferint la seva secció “Flowing Healt” amb interessant consells i maneres de viure la vida.

Si voleu saber més o comprar aquest clàssic de la DO Cava, elaborat pels cellers Oliveda el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.