Pensam bé? Abans de comprar o adoptar un ca… (part 1) Carolina Torres, autora de “Cómo VIVIR una enfermedad incurable”

Són dates en quèvolem fer realitat els nostres desitjos i il·lusions. Desitjam complaure els nostres fills, o a nosaltres mateixos, amb regals com ara un animal domèstic, un cao un moix. En aquest cas parlaré dels cansperquè des que tinc 8 anys he conviscut amb aquests àngels peluts, i ho segueixo fent, són éssers imprescindibles en la meva vida. El primer que va arribar a la família va ser en Brutus, un bòxer.

Regalar o adoptar un ca, no és obtenir un obsequi o un joguet. Si el joguet és trenca o ens cansam d’ell, el regalam, tiram o reparam. Amb un “caregal” no pots fer el mateix, de fet és una decisió molt seriosa, gairebé com tenir un fill. Has de valorar si el pots alimentar física i econòmicament, si el pots educar amb valors de respecte, prudència i confiança; estar disposat a cuidar-lo quan estigui malalt i vell, a pagar tots els medicaments i tractaments veterinaris, i responsabilitzar-te de la seva conducta. Per tant, aquesta setmana contesta’t a una única pregunta:

Som una família incondicional per al nou membre?

I parlo de família, com a tribu que es responsabilitza d’acompanyar i ser acompanyat per un ca els propers 10 o 15 anys de la seva vida, amb una estimació i acompanyament cent per centincondicional. Reflexionembé abans de regalar un caa un fillet o una filleta, no serà només la seva responsabilitat, serà també de la resta de la família, bàsicament dels pares.

Després del dia deReis fins a Setmana Santa, és quan hi ha més abandonaments. Les caneres van saturades, tant de gossos abandonats com d’impotència i manca de moralitat dels ciutadans i voluntaris que valorem l’existència dels cans a les nostres vides. Haurem brindat l’oportunitat al ca, de tenir una vida còmodai amb afecte,  a veure’s tancat dins una canera sense entendre perquè no el volen, i com que no ho entén, molts acaben traumatitzats. Us podeu imaginar el dolor i els traumes que poden patir? Un cano podrà fer equacions de segon grau, però tenen la mateixa capacitat d’estimar i de patir que nosaltres.

Segons la Fundació Affinity, cada anydesprés de les festes nadalenques i abans de Setmana Santa,s’abandonen més de120.000 cansa tot Espanya. Tot i les campanyes de conscienciació, les xifres augmenten.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *