Temps de poda

Bon any a tothom! Avui vos proposo un dos en un: cremar es torrons fent poda d’arbres. Teniu hort? Pati amb fruiters? És es moment de fer net i deixar entrar la llum entre les branques i llevar tot allò que ja no dóna fruit.

 Es pot podar a partir del novembre, si fa fred. Però com que enguany no ha estat el cas, ho haurem de fer un poc més tard. Si l’arbre no ha vegetat, és el moment. Recordeu que no només s’han de podar els arbres. Les tanques també s’han de reduir (i així evitar molèsties als veïns).

En el cas que tingueu algun arbre que shagi de canviar perquè ha acabat el seu cicle productiu (ja no dóna la quantitat de fruita que fa uns anys), també és bona època per sembrar els nous, perquè podran aprofitar la pluja dhivern. Ah! I no oblideu les aromàtiques. Aquelles que ja tenguin uns quants anys i hagin tornat llenyoses, millor canviar-les.

 No saps què sembrar, més enllà del llimoner i el taronger? Pel que fa a fruiters, a Menorca aguanta gairebé qualsevol espècie. Fins i tot els que són semi tropicals. Açò si, serà molt important el lloc on el vulguis sembrar, perquè cada arbre necessita unes condicions (si tens dubtes, escriu-me a sansorganic@gmail.com). Kiwis, pistachos, alvocat, maracujà, platerina, mango, litxis, nectarines, cirerers… Troba-lis una redossa i llum, i florirà com si fos autòcton.

 Un truc: et recoman que compris l’arbre arrelat, amb test. Els que no en duen poden venir deshidratats per haver passat massa temps fora de la terra. Són més barats, però assegura’t que qui te’l ven és de confiança… si no texposes a què l’arbre no aferri! Posa una mica d’adob mineral o orgànic i un bon goter i ell farà la resta. Bona poda!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *