La mirada dolça i rigorosa de na Pilar Benejam

La Figura de Pilar Benejam i Arguimbau hauria de traspassar, a partir d’ara, els gruixuts murs del Saló Gòtic de l’Ajuntament de Ciutadella i arribar molt més enllà. De fet, Benejam ja ha estat homenatjada fora d’aquí: per la Comunitat Autònoma, per la Generalitat i fins i tot, pel Ministeri d’Educació. Però el que ha de passar amb la figura d ela gran mestra i pedagoga ciutadellenca és que el seu mestratge sigui més extens que el que ara és en el món dels professionals de l’ensenyament. Cal que aquells que no som del “sector de l’educació”, sàpiguen qui és i què ha fet na Pilar Benejam. I és que els valors que resumeixen el seu bagatge vital són extrapolables a qualsevol disciplina de la vida: rigor, coherència, tenacitat, compromís, amor per la seva feina, generositat. Aquests paràmetres sobre el que sustenta la seva trajectòria són, segurament, la fórmula que defineix una vida dedicada a la pedagogia amb passió. Els seus deixebles, els i les mestres, li agraeixen la coherència amb els seus principis, la capacitat d’innovar a partir de l’anàlisi i poder fer entenedora la complexitat.

Des d’avui hi ha una altra dona a la galeria de Fills Il·lustres de Ciutadella, juntament amb la benefactora Casilda Caymaris i la científica Maria Àngels Cardona. Na Pilar veurà el seu retrat al costat d’un altre il·lustre pedagog com fou Joan Benejam. I allà, al Saló Gòtic, la seva mirada dolça i rigorosa, ens parlarà de com es poden fer coses importants sense estridències.

De part dels que feim El Iris: enhorabona i per molts d’anys, Pilar!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *