L’Impost de Turisme Sostenible propicia oportunitats laborals als espais naturals a persones en risc d’exclusió social

El Consell de Govern ha autoritzat l’Institut Balear de la Natura (IBANAT) a aprovar un expedient de despesa corresponent a l’expedient de contractació del servei de gestió i conservació d’espais naturals amb persones en risc d’exclusió social. El pressupost màxim és de 549.400 €, amb un termini màxim d’execució, no prorrogable, de dotze mesos. Els doblers aniran a càrrec dels fons de l’impost de turisme sostenible (ITS).

El projecte compleix l’apartat quart de l’Acord del Consell de Govern de 29 d’abril de 2016, pel qual s’estableixen directrius per a la inclusió de clàusules de caràcter social en la contractació de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears i el sector públic instrumental.

El contracte es divideix en els lots següents:

— Lot 1. Conservació i millora dunar al Parc Natural de s’Albufera de Mallorca i la Reserva Natural de s’Albufereta.

— Lot 2. Actuacions de protecció i conservació del litoral i zones sensibles del Parc Natural de Mondragó.

— Lot 3. Rehabilitació d’hàbitats degradats al Parc Natural de la Península de Llevant, es Canons i sa Duaia mitjançant la reforestació amb espècies autòctones.

— Lot 4. Actuacions de conservació a les finques públiques, dins el paratge natural de la serra de tramuntana: Planícia, Son Moragues, Menut i Binifaldó, Mortitx, Miner Gran, Gabellí Petit.

— Lot 5. Rehabilitació d’hàbitats degradats per flora al·lòctona al Parc Natural de ses Salines d’Eivissa i Formentera.

— Lot 6. Eliminació de flora al·lòctona per a la conservació d’hàbitats i espècies en el Parc Natural Maritimoterrestre de l’Arxipèlag de Cabrera.

— Lot 7. Desenvolupament del pla de gestió de les finques de s’Arangí i Cala en Turqueta i retirada de residus sòlids al Parc Natural des Grau.

— Lot 8. Actuacions de conservació al Parc Natural des Trenc – Salobrar de Campos.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.