La sostenibilitat turística, protagonista de l’estand de les Illes Balears en FITUR 2019 Marxandatge reciclat, supressió de barreres arquitectòniques i auditives, tallers ecològics i reutilització de materials, són els principals reclams de l'estand.

Les Illes Balears tornaran a estar presents en Fitur 2019 a través d’un estand de 986 m2 que albergarà mostradors de les quatre illes (Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera) i diferents ajuntaments, a més de coexpositors privats com Adramar Incoming Services, Eulen Hotels, Ciclying friendly i Viatges Urbis. Enguany, la promoció se centrarà en el turisme sostenible i l’espai expositiu de Balears oferirà diversos punts de recollida selectiva i àrees d’informació emplafonada sobre la importància del reciclatge.

Així mateix, l’estand comptarà amb diversos panells informatius en els quals es podrà conèixer de primera mà alguns dels principals projectes finançats per la recaptació procedent de l’Impost de Turisme Sostenible a les illes.

També, i per segon any consecutiu, s’ha treballat en la supressió de les barreres arquitectòniques – fomentant l’accessibilitat a través de rampes i sales de reunions adaptades- i auditives – emplaçant bucles d’inducció magnètica en l’estand i punts d’informació específics-. A més, tots els materials de l’estand seran reutilitzats en la resta de fires a les quals acudirà l’Agència d’Estratègia Turística de les Illes Balears durant 2019.

Per a conscienciar sobre la importància del reciclatge la Fundació Deixalles i Càritas Mallorca han produït objectes promocionals reciclats per a lliurar en FITUR 2019. Necessers, carteres o fundes d’ulleres són algunes de les peces que han derivat de materials com les lones que van servir de decoració dels estands en les fires turístiques d’anteriors edicions.

Presentació Institucional: Dijous 24 de gener a les 12.00 hores.

La presentació institucional de l’estand de Balears com a destinació sostenible inclourà la intervenció dels representants de cadascuna de les illes. Formentera oferirà els seus avanços en matèria de sostenibilitat. Menorca mostrarà els valors de l’illa com a espai natural per a la pràctica d’esports. Mallorca, per part seva, es presentarà com a plató de rodatges de pel·lícules des d’una perspectiva sostenible. I Eivissa destacarà la seva autenticitat amb els quatre elements de la naturalesa com a fil conductor: aigua, terra, foc i aire.

Altres activitats

Des del 23 al 27 de gener de 2019 l’estand de Balears també alberga un Concurs d’Instagram @VoyaBaleares per a totes les persones que el visitin: tan sols cal fer-se un selfie en el qual es vegi bé l’estand, pujar-lo a Instagram etiquetat amb l’etiqueta #VoyaBaleares i entraran automàticament en el sorteig d’un viatge per a dues persones a la seva illa balear favorita.

Activitats de cap de setmana

Durant el cap de setmana, l’Agència d’Estratègia Turística de les Illes Balears convertirà l’estand en un parc de jocs destinat als membres més petits de la casa a partir dels 4 anys.

Per a això, s’emplaçarà un Joc de l’Oca de 25m2 en el qual, al llarg de les 33 caselles, és possible descobrir els elements més emblemàtics del patrimoni immaterial i material, natural, arquitectònic, gastronòmic i cultural de les illes. També hi haurà un “Twister” gegant personalitzat amb la imatge i colors que representen a Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera, i es duran a terme tallers de pintura on els més petits podran pintar diferents peces de terrisseria representatives de cadascuna de les Illes Balears.

Aquestes activitats es podran gaudir només durant el cap de setmana, de 10.00 a 14.00 hores durant el dissabte i el diumenge, i de 16.00 a 19.00 hores durant la tarda del dissabte.

Fitur Salut

Les Illes Balears també comptaran amb una destacada presència en Fitur Salut a través d’un segon estand on es donarà a conèixer el potencial de les illes en aquest àmbit, així com la seva àmplia oferta en matèria de turisme de Salut i Benestar. . També es podran realitzar aplicacions pràctiques del “Oligoscan”, un innovador mesurador que detecta el nivell de minerals, oligoelements, estrès oxidatiu i metalls pesats de l’organisme, i ofereix una anàlisi completa i personalitzada al pacient en temps real.

El dimecres 23 de gener, a les 14.00 hores, s’oferirà la ponència titulada “El turisme de salut i benestar a Balears: un exemple de col·laboració públic-privada”, en la qual intervindran el director de la AETIB, Jaume Alzamora, i el president del Segment Estratègic de Salut&Wellnes de les Illes Balears, Toni Fuster.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.