Actes 8 Març

Messanges Rouge Chinon de Domaine de Pallús, un Cabernet Franc Ecològic del Loire Pertany a la prestigiosa família de vinaters Sourdais que elabora grans vins des de 1889

Aquesta setmana sortejam gràcies a Vinum Menorca un vi negre francès, el Messanges Rouge Chinon de Domaine de Pallús, elaborat amb Cabernet Franc d’agricultura ecològica a Cravant les coteaux  dins el que es coneixen com vins del Loire (Loira) per la família Sourdais des de 1889. El vi porta el nom de Messanges, un petit poble de les Landas, on es produeixen els famosos vins d’arena. Està vitificat en cubes de formigó cru.

El Cabernet Franc es un raïm que té el seu origen en el País Basc, i que es va cultivar i assentar a Messanges i Capbreton per a pujar després fins a Burdeus pel Camí de Santiago francès i finalment cap al Loira.

Nota de cata

  • Aspecte: Atractiu color rubí amb ribet violaci que li denota jovenesa.
  • Nas: Floral i especiat.
  • Boca: Corpulent, golós, saborós amb un punt encertat d’acidesa i amb un final molt llarg

MARIDATGE

És un vi per acompanyar embotits i formatges, especialment els formatges de cabra i ovella, com també els nostres formatges vells artesans elaborats amb llet crua de vaca vermella de Menorca com el d’Es Tudons.

Marida amb les carns de porc com un llom amb pomes, o uns llomillos farcits de sobrassada i formatge de Menorca. Provau-lo amb una bona porcella al forn.

També ens acompanyarà plats de volateria com un pollastre al vi (Cóc au vin), una faraona amb olives o un capó farcit de pilotes. Ideal per a maridar amb un dels grans plats de la gastronomia francesa com és el boeuf bourguignon.

Per als més gourmets acompanyarà una terrina de conill a la royale, com la que elabora Felip Llufriu al Mon Restaurant i Fonda, o el caneló a l’estil de Can Saura de Joan Bagur al restaurant Rels.

Si voleu saber més o comprar aquest Messanges Rouge Chinon elaborat pel prestigiós enòleg francès Bertrand Sourdais el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.