Llistat dels participants seleccionats per a passar a la segona fase del certamen Beca Talaiòtica 2019.

De totes les inscripcions rebudes, s’han valorat les 18 sol·licituds entregades dins la data límit, de joves d’entre 16 i 25 anys, que provenien de diferents comunitats autònomes de tot l’Estat espanyol (Andalusia, Astúries, Catalunya, Galícia, Madrid i Illes Balears – de les quals 3 eren de Menorca, 2 residents de Mallorca i un d’Eivissa).

El comitè d’experts – un grup de persones professionals i enteses en els àmbits de cultura, patrimoni, arqueologia, turisme, història i art, representants de l’Associació d’Amics del Museu de Menorca (Joaquim Pons Machado), del Consell Insular de Menorca (Antoni Ferrer Rotger), de la Fundació Foment del Turisme de Menorca (Carmen Lara Astiz), de l’Institut Menorquí d’Estudis (Margarita Orfila Pons), de l’Associació de Guies Turístics de Menorca, A.P.I.T., (Lluís Ameller Forster), de l’Escola d’Art de Menorca (Antoni Arcas García-Delgado) i una altra professional de l’àmbit, cofundadora de Nurarq i gestora de Torralba d’en Salort (Cristina Bravo Asensio) -, ha seleccionat aquells 10 participants que presentaven les sol·licituds d’inscripció més que han demostrat més capacitat d’imaginació, les més completes i sobretot les més originals.

Al web del certamen (beca.menorcatalyotica.info) s’han publicat el nom dels deu participants

seleccionats i l’acta de la reunió del comitè d’experts en la que també es pot conèixer el nom d’aquells 4 candidats per restar en reserva i entrar en concurs en cas que hi hagi alguna baixa dels primers seleccionats.

Els 10 participants seleccionats per a passar a la segona fase del concurs per ordre alfabètic, són els següents:

– Berta Sanz Román (àlies Veertien), 1994 – Madrid.

– Gemma Lax Solé (àlies Xocolata blanca), 2000 – Barcelona, Catalunya

– Júlia Sabater Camps (àlies Juliet), 1995 – Menorca, Illes Balears.

– Mariona Ginebra Pérez Ferrer (àlies M.G.), 1994 – Mallorca, Illes Balears
.

– Miguel Flores Delgado (àlies Migflodel), 1997 – Sevilla, Andalusia.

– Olaya Rosa Martinez Gonzalez (àlies Angelita), 1997 – Oviedo, Astúries.

– Olga Palacios Martínez (àlies Maeshowe), 1994 – Barcelona, Catalunya.

– Pau Canivell Gàmez (àlies Liutsiània), 2000 – Barcelona, Catalunya.

– Paula Tàrraga Canet (àlies Petaca), 1997 – Barcelona, Catalunya.

– Sílvia Lumbierres Salamanca (àlies La veïna del 3r 3a), 1995 – Lleida, Catalunya.

Després de conèixer la selecció del comitè d’experts, els organitzadors de Beca Talaiòtica ja s’han posat en contacte amb els 10 participants i s’han iniciat les primeres reunions: en persona amb aquells candidats que resideixen a l’illa, i mitjançant vídeotrobades amb aquells participants que resideixen fora.

En aquest primer contacte s’han donat eines als concursants per poder passar la segona fase del certamen, que consisteix a crear un audiovisual relacionat directa o indirectament amb Menorca Talaiòtica, de la manera més creativa, innovadora i atractiva possible.

A partir del 14 de febrer es faran públics aquests audiovisuals per tal que qualsevol persona amb accés a xarxes socials pugui votar aquell vídeo que més li agradi.
Els 6 audiovisuals amb més vots, seran els 6 participants que passaran a la final i prepararan una visita guiada original o un esdeveniment, a un jaciment de la Menorca Talaiòtica o al Museu de Menorca.

Mentrestant es van actualitzant les xarxes socials de Beca Talaiòtica (@becatalaiotica) amb informació sobre les trobades amb els concursants per tal que tothom els pugui començar a conèixer.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *