El Govern presenta a Fitur “Illes Balears, una destinació sostenible”

Les Illes Balears s’han presentat davant periodistes turístics especialitzats a Fitur com una destinació turística sostenible. L’Agència d’Estratègia Turística de les Illes Balears (AETIB) ha organitzat aquesta presentació, en què han participat la presidenta del Govern, Francina Armengol; la vicepresidenta i consellera d’Innovació, Recerca i Turisme, Bel Busquets, i representants dels consells insulars per exposar a la premsa especialitzada les principals estratègies i accions de les Illes Balears per ser illes sostenibles.

La presidenta ha posat en relleu l’aposta del Govern per caminar cap a un “model de turisme intel·ligent, responsable i de qualitat, que sigui sostenible en totes les seves expressions” amb l’objectiu de perseguir un equilibri entre quantitat i qualitat, estiu i hivern, creixement i condicions de feina, i activitat i medi ambient.

En aquest sentit, ha destacat la inversió del sector en eficiència energètica i l’elevació de categoria dels seus establiments; la important apujada salarial gràcies al nou conveni d’hoteleria; l’esforç del Govern per diversificar l’oferta més enllà del “sol i platja” i distribuir els visitants durant tot l’any, i les iniciatives realitzades en matèria medi ambiental, com la creació i ampliació de parcs naturals, la protecció del fons marí i noves lleis per funcionar amb energies netes i eliminar els residus.

La vicepresidenta i consellera d’Innovació, Recerca i Turisme, Bel Busquets, ha explicat que l’Impost de Turisme Sostenible ha contribuït a la sostenibilitat de les illes i ha recordat que, en tres anys, s’han recaptat 200 milions d’euros, la meitat dels quals s’han destinat a projectes destinats a millores mediambientals. Així mateix, Busquets ha remarcat l’aposta del Govern per un model més sostenible per a les Illes, que implica ser més respectuós amb el medi ambient, però, ha recordat, que “entenem la sostenibilitat des de punts de vista diversos: social, econòmic i cultural també”.

Per la seva banda, els consells insulars han presentat accions concretes relacionades amb la sostenibilitat. La consellera de Turisme del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, ha presentat “Formentera natural i singular”; la consellera de Promoció Turística i Cooperació Local del Consell de Menorca, Maite Salord, ha dedicat la seva exposició a l’esport a l’illa; el president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, i el conseller insular d’Economia, Hisenda i Turisme, Cosme Bonet, s’han centrat en els rodatges sostenibles a Mallorca; i, finalment, el president del Consell d’Eivissa, Vicent Torres, ha explicat “Els cinc elements d’Eivissa”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *