Anem a fer un poc de mulching!

Mulching? I açò què és, deveu pensar alguns. Heu vist com estan ara els arbres? N’hi ha alguns que fan pena…però és el que té l’hivern. Que no hi hagi fulles ni fruits no vol dir que les nostres plantes no facin feina. Les arrels, la part invisible, estan en ple creixement. I és un bon moment per ajudar-les a créixer fortes i sanes perquè a la primavera notem els resultats des de fora.

Per açò, avui vos proposo dues actuacions importants:

1. Revisar el sistema de reg i assegurar-vos que l’arbre té prou humitat. Recordau que l’aigua és més eficient a la zona de projecció d’ombra, on hi ha les arrels més tendres.

2. Fer una capa de mulching. Primer podeu passar el motocultor i llevar les herbes. I després fer el famós mulching, que no és més que cobrir el voltant de l’arbre amb una capa de material orgànic que ajudarà a preservar l’humitat.

Com podeu fer el mulching? Es pot fer amb preparats d’escorça de pi, que venen en sacs. O podeu emprar cloves d’ametlla, pinyols d’oliva… Pensau que com més petita és la peça de mulching, més gruixada ha de ser la capa, que ha de fer uns 10-12 centímetres. La idea és aconseguir el mateix que fan els pins quan amollen la fullaca: una bona capa de no deixi créixer herbes i mantengui la humitat del reg, que és més eficient.

Si no voleu fer una capa de mulching, també podeu emprar tela anti herba i cobrir-la amb grava. En qualsevol cas, és el moment d’ajudar a l’arbre a fer la feina invisible.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *