Menorca, gran aparador del trail balear La Trail dels Fars estrena la seva condició de Campionat de Balears oferint una plaça per al Nacional i amb rècord de participació amb 750 persones

La Trail dels Fars té tot a punt per aquest diumenge. Serà una edició especial ja que la condició de Campionat de Balears de Trail l’ha col·locat com un aparador per als millors especialistes d’aquesta disciplina que reunirà 750 persones entre les distàncies de 44km, 21km i 12km. Una xifra de rècord, que va esgotar les seves places disponibles en menys de dos mesos i que suposa el tret de sortida a la temporada de proves esportives a l’Illa.

La cita, que compta amb el patrocini de la Fundació Foment del Turisme de Menorca, va ser presentada aquest dimecres a la Piscina Municipal Tita Llorens de Ciutadella pel regidor d’Esports, Josep Juaneda, el director insular de Turisme, Isaac Olives i el president de la Federació Balear d’Atletisme, Biel Gili, acompanyats pels organitzadors Guiem Bosch i Toni Capó, gerent de Elitechip i director general de Biosport Menorca, respectivament.

La prova arrencarà avui dissabte amb el lliurament de dorsals de 16 a 20 hores, al Poliesportiu Municipal de Ciutadella, i ja el diumenge a les 8 hores amb la sortida al far de Cavalleria dels 44km. L’accés al far estarà restringit per la qual cosa els organitzadors han posat a disposició de tots els participants un servei de bus inclós en la inscripció per evitar problemes. Aquest autobús sortirà de la picina de Ciutadella a les 6.45 hores rumb al far i farà una parada, a les 7, a les pistes de tennis des Mercadal, per a aquelles persones que prefereixin agafar-lo allà.

A les 10.30 hores es donarà la sortida a la Mitja Marató, al pàrquing de la Vall, zona tancada també al trànsit amb motiu de la cursa, i a les 11.30 es donarà en el camí de Son Morell. En ambdós casos, l’organització ha posat un autobús a disposició dels participants que sortirà de la piscina a la 9.30 ia les 10.45 hores, respectivament.

Una de les novetats d’aquesta edició és que en la modalitat de 44km el guanyador i la guanyadora que estiguin federats amb la federació balear guanyaran una plaça per al campionat d’Espanya de Trail per federacions, amb l’equip balear.

A més, dins el compromís de l’organització de la Trail dels Fars per minimitzar l’impacte de residus, s’ha decidit no fer servir gots de plàstics d’un sol ús en els avituallaments, sinó que s’obliga als participants a portar el seu propi got i s’han dissenyat uns reutilitzables i personalitzats per a la carrera.

La xifra dels 750 participants és el resultat de l’aposta dels organitzadors, amb el suport del Consell Insular, per promocionar la Trail dels Fars, al costat d’altres esdeveniments esportius, en fires especialitzades com la de la Marató de Barcelona, ​​la de la ultra Trail Montblanc i la ultra Pirineu.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.