Actes 8 Març

Menorca necessita implantar una Escola d’Hostaleria per millorar la qualitat "El Govern ha volgut enganyar els menorquins a 'vendre' un institut d'FP com una Escola d'Hostaleria"

Coia Sugrañes

Menorca necessita una Escola d’Hostaleria pròpia que permeti millorar la formació dels estudiants i contribueixi a reciclar els professionals en exercici, tot això amb l’objectiu d’incrementar la qualitat dels serveis que oferim als nostres visitants, ha manifestat Missericordia Sugrañes.

“Menorca no pot competir en preu amb altres destinacions de la conca medi-terrània, principalment pel diferencial de costos laborals, pel que ha de dirigir tots els esforços a incrementar la qualitat de la nostra oferta”, ra-zona la candidata del PP al Consell Insular, Misericòrdia Sugrañes. En aquesta línia, “cal permetre la millora i modernització de la nostra planta hotelera, agilitzant tràmits i fomentant l’increment de categoria, i també millora-rar el servei que prestem als nostres visitants”.

“En els últims anys, el sector de la restauració ha fet un salt de qualitat molt notable gràcies a l’esforç de centenars de professionals, el que sens dubte redunda en una millor experiència dels turistes, ja que menjar fora és una de les activitats principals durant les vacances “, reflexiona Sugra-ñes.

Per tot això, pensem que és urgent el trasllat i ampliació de places i cursos de l’Institut Maria Àngels Cardona. “No hi ha cap raó que el Govern anunciés fa un any que el nou centre de FP obriria les portes per al curs 2020-2021”, critica. Havent diners a la caixa i pressupost per a això, i tractant-se d’un edifici construït i que només ha de ser reformat, seria desitjable que s’hagués agilitzat els tràmits i el nou centre pogués obrir les seves portes el proper setembre.

Tampoc hi ha raó per no haver declarat el projecte d’Interès Autonòmic tal com va fer el Consell de Govern de la Comunitat Autònoma el passat divendres per l’Escola d’Hostaleria que ha projectat a Alcúdia.

Davant d’aquesta decisió política, el Partit Popular de Menorca insta la presideixenta Francina Armengol a accelerar els tràmits del futur centre de Menorca mitjançant una declaració similar.

El PP Menorca lamenta i denuncia que el Govern del Pacte torna a incomplir els seus compromisos amb Menorca, a l’endarrerir la resposta al que constitueix una reivindicació històrica tant del sector docent com dels professionals de l’hostaleria menorquina.

És un altre exemple més de l’especialitat del Govern, anunciar promeses i després oblidase d’elles.

Més preocupat en el màrqueting que en la realitat, el Govern de la socialista Francina Armengol ha volgut enganyar els menorquins, amb el beneplàcit de Susana Mora i de Maite Salord, trucant Escola d’Hostaleria a un centre que és un institut de Formació professional, assegura Sugrañes.

“Aplaudim el trasllat i l’ampliació de places i disciplines del Maria Àngels Cardona, tot i que lamentem que arribi tard de forma injustificada i que es vengui als menorquins com una Escola d’Hostaleria sense ser-ho”, manifesta Sugrañes.

“Reivindiquem que Menorca aposti per la formació dels nostres joves i professionals a través d’una Escola d’Hostaleria pròpia dimensionada a la realitat menorquina, consensuada amb el sector i complementària a les activitats que es desenvolupen a l’institut que s’ubicarà a l’antiga estació marítima de Ciutadella”.

Aquesta actitud submisa i complaent de Susana Mora i Maite Salord davant el Govern més centralista de la història contrasta amb l’impuls que rebrà el sector turístic d’Eivissa a través de la futura Escola d’Hostaleria. El pressuposat puja a 9 milions d’euros, xifra que contrasta amb els 3,1 del nou Maria Àngels Cardona.

El conseller socialista, Iago Negueruela, va destacar que amb l’Escola de Hos-telería d’Eivissa es saldava una “deute històric” de l’executiu balear, però es manté amb Menorca amb la cooperació necessària d’un govern al Consell que no hi és ni se l’espera.

“Menorca no pot prescindir d’una Escola d’Hostaleria amb la que pugui formar els nostres joves, reciclar als nostres professionals i contribuir a millorar el servei que donem als nostres visitants”, conclou Sugrañes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.