Turisme tramita 119 expedients sancionadors a particulars per allotjament il·legal durant 2018 El total de totes les sancions per lloguer il·legal tramitades durant l’any passat podria arribar a uns 1,5 milions d’euros

La direcció general de Turisme ha donat a conèixer les dades corresponents al 2018 del Servei de Control d’Empreses i Activitats Turístiques. Així, durant l’any passat s’han obert un total de 200 expedients sancionadors, dels quals la major part (119) correspon a responsables d’allotjaments il·legals, és a dir, a lloguer turístic d’habitatges sense la llicència corresponent.

Cal recordar que des de l’entrada en vigor de la Llei 6/2017 del turisme de les Illes Balears, relativa a la comercialització d’estades turístiques a habitatges, es declara responsables de les infraccions relacionades amb la comercialització d’estades turístiques a habitatges il·legals tant els propietaris dels immobles com els possibles explotadors i els comercialitzadors (a través de qualsevol tipus de suport).

El total de les sancions per lloguer turístic il·legal a particulars tramitats durant 2018 podria arribar a uns 1,5 milions d’euros.

Les altres infraccions tramitades pel servei durant 2018 es desglossen en

  • Oferta complementària/restauració.                    (35)
  • General (deficiències, canvis no comunicats, etc.) (21)
  • Rent a cars                                                      (12)
  • Agències de viatges incompliment contracte        (2)
  • Ampliació no estructural i sobreocupació            (11)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *