Com sembrar un arbre fruiter

Amb sa setmana d’hivern rigorós que hem tingut, sembla que fa una poc de pena haver de sembrar ses caramuixes d’arbres fruiters que heu comprat, no? Idò no! Perquè si esperau a posar-los a puesto, l’any que tornarem a estar amb les mateixes…i val més que comencin a saber què és sa nostra tramuntana.

Com ja vos vaig comentar fa unes setmanes, a Menorca podem sembrar molts de tipus d’arbres fruiters, fins i tot tropicals, si sabem trobar-lis un bon lloc. Si és la primera vegada que en sembres, aquests són els consells que et recoman seguir:

1. Si l’has de sembrar a un hortal, demana consell al jardiner del lloc idoni segons el tipus de fruiter. Alguns necessiten estar més resguardats i d’altres ens floriran amb més facilitat segons on els col·loquem.

2. Primer heu de llevar herbes i llaurar la terra del lloc on el voleu posar. I després fer un forat, més ample que fons, per posar-li.

3. És important que l’aboneu! Teniu abonaments ecològics i també els minerals d’alliberació lenta, que nodriran les arrels de l’arbre a poc a poc fins que arribi la primavera.

4. I encara més important és el reg! Per estalviar aigua i tenir l’arbre hidratat, res millor que un goter que arribi a la zona de projecció de l’ombra, on hi ha les arrels més tendres i que més aprofiten la humitat.

 Si et fa ganes tenir un fruiter però no tens terrenys, no passis pena. Aferren igual de bé a un test. Açò sí, ha de ser prou gros i tenir bona terra de bossa per assegurar-li una bona quantitat de nutrients. Ah! I que no li falti amor per passar les setmanes que li queden per la primavera!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.