Mensaje Roble, un Ribera del Duero monovarietal Ull de Llebre És dels Cellers Roquesán, un dels més antics d'aquesta Denominació d'Origen

Dedicarem el mes de febrer als vins negres, tot apostant per a diferents denominacions d’origen, gràcies a Vinum Menorca.

Començarem amb un DO Ribera del Duero de les bodegues Roquesan, unes de les més antigues d’aquesta denominació i que també són cooperativa a la localitat de Quemada. Es tracta de “Mensaje” un monovarietal 100% ull de llebre amb 4 mesos de criança en botes de roure americà. És de la collita de 2016.

Nota de tast

  • Aspecte: Capa alta amb un color granatós intens. Ribet morat viola que li denota jovenesa.
  • Nas: Intens, amb notes balsàmiques i fruits vermells com el murtó i cidera picota entre altres. Lleugeres notes de vainilla i canyella.
  • Boca: Golós, molta fruita, dolç i etílic, carnós i estructurat. Final mineral

MARIDATGE

Estam davant un vi jove, encara amb molta fruita i que per tant ens anirà molt bé per acompanyar formatges semi curats o formatges vells de Menorca, de la mateixa manera que ho farà amb els formatges d’ovella propis de les seves terres. També per a compartir taules d’embotits o simplement per anar de vins i tapes.

Si el volem maridar a taula, és un vi molt apte per a les graellades de carn. Entrecots, costelles de porc, conill, costelles de be o de cabrit al caliu de llenya d’ullastre o alzina.

Com també per a plats elaborats i contundents com les panaderes de be, un tià de panxa amb tomatigat i ciurons, arrossos de carn i de caça, plats de llegum, porcella o be al forn i fins i tot peixos al forn com les cànteres, morrudes, molls o verats.

Aquells peixos blaus i greixosos al forn amb patates. Però no per a peixos blancs o fins.

El guanyador d’aquesta ha estat Cope Menorca, que és subscriptor des de la creació de Radio Popular de Menorca. Han recollit aquests vins de Ribera del Duero, Miquel Pons i Paqui Marquès.

Si voleu saber més o comprar aquest vi jove i de qualitat de la Ribera del Duero, el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *