Asefome denuncia un important rebrot de la plaga de la processionària

L’Associació d’Empresaris Forestals de Menorca, ASEFOME s’ha dirigit novament al conseller balear de Medi Ambient per expressar-li la preocupació del sector per l’important rebrot de la plaga de la processionària del pi que està experimentant a l’illa de Menorca.
Referent a això, l’Associació posa de manifest que a hores d’ara són moltes les zones boscoses de l’illa on es pot apreciar una gran quantitat de bosses de processionària. Que les seves erugues ja les han abandonat o bé ho estaran fent aquests dies. El que provoca una important desfoliación dels pins, en especial els més joves.
ASEFOME informa que, a més d’aquests devastadors perjudicis mediambientals, la plaga està ocasionant danys sanitaris a les persones que bé per oci o bé per qüestions laborals, com els treballadors de les empreses forestals, es troben a les zones infestades per la plaga.
En el seu escrit l’Associació forestal indica que és preocupant que aquests últims anys les mesures que s’han disposat per part de la Conselleria de Medi Ambient per mantenir controlada la plaga han resultat poc eficaços. La qual cosa ha provocat l’important rebrot que ara patim.
Finalment, ASEFOME manifesta que és conscient que a hores d’ara poc es pot fer per lluitar contra la processionària. No obstant això, considera imprescindible que cara a la pròxima tardor s’estudiï realitzar de nou fumigacions aèries amb productes mediambientals adequats. Mesura que s’ha comprovat com la més eficaç per controlar la plaga.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.