Nietro de Sommos, un Garnatxa de vinyes velles Pertany a la DO Calatayud, una de les més desconegudes ara per ara

Seguim amb vins negres i aquesta setmana us presentam el “Nietro de Sommos”, un monovarietal de Garnatxa de vinyes velles amb una criança de 4 a 6 mesos en botes de roure francès on s’ha elaborat amb la tècnica del “batonnage” a més de treball de mares. Vi de la DO Calatayud, elaborat als Cellers Sommos emprant ceps de més de 35 anys i verema manual.

Nota de tast

  • Aspecte: Vermell guinda, amb aspecte net i brillant.
  • Nas: Intensitat mitjana, fruita, net i potent. Vi de caràcter varietal on s’hi mesclen aromes de fruites vermelles amb aromes florals. Notes d’espècies i torrats per mor de la criança en fusta.
  • Boca: Suau, ample i ben estructurat. Explosió de matisos i fruita negra madura.

MARIDATGE

Es tracta d’un vi jove, de 2016, ideal per acompanyar carns vermelles com les de vaca menorquina o vaca vella. Entrecots, mitjanes, estofats i panderes que inclús podem cuinar amb ell.

Per als amants de la caça és un vi que marida molt bé amb els plats de perdiu com la perdiu amb col, amb cebes, arròs amb perdiu dins es tià.

També amb altres carns de caça com el tudó, la guàtlera o el conill del camp que podem cuinar a la graella, amb cebes o bé amb arrossos.

Ideal per a les carns al forn, des d’una cuixa de be o de cabrit, a unes costelles al forn amb patates, tant de porc com de be.

Per a un sopar informal entre amics tot compartit taules de formatges vells de vaca o semis d’ovella, embotits ibèrics o patés com els de Campangne o de carns com el seglar, la perdiu o faisà.

El guanyador d’aquesta ha estat el Bar Royal de Ciutadella, situal a la plaça Federico Pareja.

Si voleu saber més o comprar aquest vi jove i de la DO Calatayud, una de les denominacions de moda en el sector dels vins , el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.