El programa “Viu la Cultura” continua els concerts didàctics amb “Història del Rock” de Cris Juanico

La Conselleria de Cultura, Participació i Esports, a través del programa “Viu la cultura” de la Direcció General de Cultura, continua amb el  cicle de concerts didàctics amb “Història del Rock”.

Més de 1.500 alumnes assistiran al concert didàctic “Història del Rock” que es durà a terme a l’auditori del Conservatori de Palma, dia 25 de febrer de 2019, amb tres torns a les 10.00 h , 11.15 h i 12.30 h, i dia 26 de febrer de 2019 a les 10.00 h i 11.15 h.

Sota el guiatge del cantant menorquí Cris Juanico, que posarà la veu acompanyat de quatre músics més de pop–rock (guitarra, teclat, bateria i baix), es presenta un concert didàctic que vol mostrar la història del rock a partir de la interpretació en directe de fragments de cançons enllaçades entre si i projeccions de l’època. Així mateix, es presentaran les circumstàncies històriques, socials o culturals que  envolten aquestes cançons, els autors i l’estil en què s’inscriuen. Durant la interpretació de les cançons, que es dividiran en diferents blocs temàtics segons l’època, apareixerà a la pantalla informació sobre els autors, les lletres i els estils.

El concert és un repàs dels diferents estils musicals que engloben el rock des dels anys 50 fins a l’actualitat. Durant l’actuació es sentirà un fragment de més de cinquanta peces conegudes d’estils del rock. S’escoltaran cançons dels inicis dels anys 50: ritmes de blues com “Blues en sol” de Guillem d’Efak, Chuck Berry o Elvis Presley, que va preparar el terreny per convertir el rock en un llenguatge universal. Després transitarà pels anys seixanta, setanta, vuitanta i noranta amb cançons de cantants o grups com Pink Floyd, Bob Dylan, The Beatles, The Rolling Stones, Jimy Hendrix, Led Zeppelin, The Police, Queen, Michael Jackson o REM, etc. També destacaran la relació del rock amb la música d’altres cultures (Bob Marley, Manu Chao, Santana…).

El naixement de la música moderna ha suposat un fenomen històric i social que dóna peu a fer una anàlisi de la societat del segle XX, en qüestions com l’esclavitud, el racisme, la religió, etc., que poden ser tractats a partir de les manifestacions musicals i la seva història.

Centres participants:

Auditori del Conservatori de Palma

Dilluns, 25 de febrer de 2019

10.00 h: CC PIUS XII, CC SANTA MÒNICA,, IES LLUCMAJOR ( 378 alumnes)

11.15 h:  CEIP SANT MIQUEL, CEIP SES BASSETES, CEIP REI JAUME III, CEIP MIQUEL PORCEL, CEIP JOAN VENY I CLAR, CEIP URBANITZACIONS, IES LA RIBERA, IES GUILLEM COLOM CASASNOVES (324 alumnes)

12.30 h: CEIP SES SALINES, IES SON RULLAN,CEIP MARIAN AGUILÓ, IES FRANCESC DE BORJA MOLL, IES ARXIDUC LLUÍS SALVADOR (289 alumnes)

Dimarts, 26 de febrer de 2019

10.00 h: CEIP SA MARINA (325 alumnes)

11.15 h: CEIP SON OLIVA, IES JOSEP MARIA LLOMPART, CC L’ASSUMPCIÓ, CEIP EL TERRENO, IES MADINA MAYURQA, CC BEATO RAMON LLULL, CEIP MIQUEL COSTA I LLOBERA (261 alumnes)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.