“Món Perdut” de la DO Empordà Amb un cupatge de Garnatxa Negra, Cabernet Sauvignon i Merlot

Dedicam el mes de febrer als vins negres, tot apostant per a diferents denominacions d’origen, gràcies a Vinum Menorca.

Seguim aquesta setmana amb el “Món Perdut” de la DO Empordà, vinificat amb les varietats de Garnatxa Negra, Cabernet Sauvignon i Merlot. És un vi que pertany als cellers Oliveda, a la localitat gironina de Capmany que elabora vins i caves des de 1764

Nota de tast

  • Aspecte: Vermell cirera picota i d’aspecte brillant.
  • Nas: Aromes intensos a fruita vermella i molt equilibrat
  • Boca: Estructurat i elegant. Agradable pas per boca amb records de fruita. Final llarg.

Maridatge

Es tracta d’un vi jove, de 2017, que ens anirà de meravella per acompanyar arrossos de carn o mitxes, a més de panaderes de be, de porc o de vedella. També és una bona elecció per acompanyar una macarronada o uns canons amb conill, com també plats de pasta amb carn.

Com a negre jove marida amb les carns a la brasa o al forn. Ideal per a unes costelletes d’anyell de llet de Menorca al caliu.

Podem acompanyar plats de triperia com panxa amb tomatigat, ronyons fregits o al Jerez, fetge a amb ceba, o ara que entrarem als Darrers Dies, un vi per anar a fer la sobrassada al caliu, costelles de porc a la brasa o per acompanyar la tradicionals greixera de peus de porc.

El guanyador d’aquesta ha estat el Bar Tramuntana de Ciutadella.

 

Si voleu saber més o comprar aquest vi jove i de la DO Empordà, una de les denominacions catalanes amb més projecció actual , el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella.

Bé de Menorca, ara i sempre producte local

Pomada Xoriguer

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *