Cuidar-se… És tan fàcil “… Adeu, cuida’t!” Per Carolina Torres Fernàndez

Pot ser és tan fàcil i gratuït que tothom ens ho recorda quan s’acomiada. O pot ser és tan difícil que tothom sap que és un desig etern cap a l’altra persona.

Sigui com sigui, no és tan fàcil cuidar-se. Ens hem de recuidar tal com ens reinventam durant el transcurs vital.

Sincerament, descuidar-se és tan fàcil i cuidar-se més complicat… no sabem quan superam la franja en què desajustam la nostra salut integral. Són tants els factors que ens poden desequilibrar, que ens n’assabentam quan s’agreuja un malestar físic, per exemple.

Com més ens cuidem, millor serà la qualitat del rol que exercim: el rol de treballador, amic, fill… Un temps per a l’autocura és important i necessari per ser coneixedors del que pensam i sentim. Per després comunicar-nos amb més assertivitat i calidesa. Millorar la interacció amb els altres i el nostre entorn, cuidar les relacions establint lligams que aportin tranquil.litat a la nostra vida, també és cuidar-se.

Normalment, persones amb sobrepès van a un professional per resoldre el seu problema amb una dieta o règim. A part de recórrer a les taules de composició d’aliments, per a elaborar el menú calòricament adequat, podríem repassar quina és la nostra relació amb els aliments; com, a on, què i perquè compram, i establir un equilibri entre el fet de nutrir-nos i la nostra relació amb el com, què i perquè. Els nostres valors, que pensam i sentim, són essencials per saber com ens hem de cuidar. A continuació et suggeresc una llista de “càpsules de benestar” per cuidar-te. Perquè viuràs i et cuidaràs tal com possiblement entens el món.

Periòdicament:

  1. Observa la teva pell: està seca, eritematosa, escamada, arrugada… Posa’t una crema adequada ja sigui nutritiva o antiinflamatòria i si és el cas, gaudeix de la seva textura, olor i de com millora l’estat de la teva pell.
  2. Busca una persona que et transmeti benestar i harmonia, amb un mínim de tècnica i un màxim de bona intenció i talent: fes-te un massatge i desconnecta aquella estona. Hi ha massatges que el seu efecte perdura després de sortir de la cabina.
  3. Fes un té o infusió, al local o a l’espai de casa teva a on et sentis més acollit.
  4. Llegeix bones lectures, la biblioteca i amics ens informaran de totes elles. La lectura fa canviar de registre la nostra ment, amplia la nostra visió del món i coneixement cuidant el nostre aprenentatge. Aquesta setmana he llegit Papitude Carlota Benet, he passat un temps entranyable i commovedor.
  5. Valora a on compres, què compres i per què compres. Cuidant les teves compres surts una mica del frenètic consumisme al qual esteim destinats actualment, i et cuides a tu i a les teves coses portant un estil de vida més sostenible, és difícil, però tots els petits canvis ajuden.
  6. Camina, camina, camina… és l’exercici més pràctic i beneficiós per activar el sistema musculoesquelètic i prevenir malalties cardiovasculars. A part de conèixer altres indrets.
  7. Descobreix i disfruta practicant una disciplina cos ment: art marcial, pilates, ioga. Sobretot, amb el professor que disposi de tots els coneixemts i habilitats docents per a una pràctica de qualitat i beneficiosa per al teu autoconeixement i millora física. Conèixer i sentir què passa sota la pell i més enllà et renovarà l’energia.

Però sobretot:

Cuida’t disfrutant de cada instant d’estar viu, aquesta sensació és tan poc valorada, no obstant, és la més important. Disfrutar de palpar el terra davall els peus i les fulles seques caigudes dels arbres immòbils, l’aire a la cara, els rajos de sol que escalfen el rostre i abrillanten el cabell. En definitiva, aturar, tornar als plaers bàsics i senzills per sentir-nos tan afortunats. Meditar, per esbrinar la necessitat de cuidar-nos, des del silenci.

Perquè cercar el silenci, també és voler-se cuidar.

Ens cuidarem per viure millor i estimar millor, perquè viurem tal com estimarem, i estimarem tal com vivim.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.