Amb el Gospel al Cor Taller de Gospel amb Ramon Escalé

El Cor de Gospel Menorca neix el novembre de 2017 baix la direcció de Tilman Mijares i des de llavors ja han protagonitzat quatre concerts. Pels propers 9 i 10 de març preparen a Ciutadella un taller de Gospel amb el mestre Ramon Escalé, que farà un stage de dos dies a Ciutadella. A part dels propis components del grup coral, hi està convidat a participar-hi qui vulgui; les inscripcions són obertes a cordegospelmenorca@gmail.comi el preu del taller és de 40€.

Els component de Cor de Gospel són una trentena de cantaires de tota Menorca i durant aquest primer any d’existència han assajat setmanalment de forma conjunta. Així mateix, de manera individual o en grups han anat assistint a diferents tallers fora de l’illa amb directors tan destacats com Moisès Sala, Didier Likeng, Walth Withman, Ray Sidney o fred Lewis. Com a cor han participat en quatre concerts: pel Fons Menorquí de Cooperació, a la parròquia de Sant Antoni Maria Claret, on assagen habitualment, al festival Por la sonrisa de un niñode Cadena SER i al centre Sociosanitari Santa Rita. Pel segon cap de setmana de març preparen un taller o workshop destinat a la implicació i l’aprenentage dels participants. En aquest cas la durada serà de quatre hores el dissabte dia 9 i quatre hores el diumenge dia 10, que finalitzarà amb una audició oberta al públic. Durant els dos dies els participants atendran a les ensenyances d’un director convidat amb el que treballaran de manera intensiva sense haver-hi tingut contacte previ. En aquest cas es tracta de Ramon Escalé.

Ramon Escalé

Director del Cor Gospel del Conservatori Liceu. Director de Barcelona Gospel Messengers.  Des de 2006 és coordinador i cofundador de la Xarxa Gospel de Catalunya.

Va començar a la música rebent classes d’harmonia, piano i arranjaments de diferents mestres entre ells Manel Camp. També va participar en seminaris de jazz amb Don Friedman, Dave Schnitt, John Abercrombie, Donald Harrison, Mulgrew Miller, Ed Thigpen i Benny Wallace.Durant els inicis de la seva carrera professional va col·laborar com a pianista i arranjador amb artistes i grups com La sucosa Orquestra Mandarina, Raimon, Santi Vendrell, Dagoll Dagom, Comediants, l’OSV, Dyango, Lucrecia o Mònica Green entre d’altres, i ja en els anys noranta es va centrar en el jazz treballant amb La Vella Dixieland, RCR Trio, Alquimia, Central Intelligence Orquestra, Terrassa All jazz, Big Band Avinyó Espai Musical i Guillem Alonso & Max Pollack. També va ser base rítmica durant dues temporades a les jam sessions del Pipa Club i a la Cova del Drac.

A partir de 1997 va començar a treballar en les seves pròpies formacions i espectacles entre les quals: La Barcelona Big Latin Band (amb la qual ha actuat amb Omara Portuondo), Big Mama, Gospel & Spirituals, Esclat Gospel Singers o Gospel Five. Ha participat en nombrosos festivals internacionals de jazz per tota Espanya, Europa, Llatinoamèrica i els Estats Units. De la mateixa manera, ha actuat en escenaris emblemàtics com el Palau de la Música, l’Auditori de Catalunya, el TNC o el Teatro Real de Madrid. És compositor i ha editat més de 10 discs.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *