MazikDuo de gira per Europa i la Xina El Iris col·laborador d’aquesta doble gira internacional

El duet MazikDuo integrat pel ciutadellenc Tolo Genestar i el terrasenc Marc Sumsi ha iniciat amb èxit una gira per Europa a finals d’aquest mes de març i el mes de juny aniran a la Xina amb el suport de la Conselleria de Cultura, Participació i Esports a través de l’Institut d’Estudis Baleàrics (IEB). Són prop d’una desena de concerts després del seu debut al Palau de la Música Catalana.

El duet MazikDuo ha estrenat aquesta setmana la primera de les dues gires internacionals que conformaran un seguit de concerts per Europa i, de nou, el juny en els auditoris més rellevants de la Xina, per presentar el seu darrer treball discogràfic Jewish Life (Temps Records, 2017), en una gira que compta amb el suport de la Conselleria de Cultura, Participació i Esports a través de l’Institut d’Estudis Baleàrics (IEB) per mitjà de la línia de suport a la projecció exterior. El setmanari El Iris ha arribat a un acord de col·laboració amb MazikDuo per aquesta doble gira internacional.

Així, idò, aquest diumenge passat 24 de març MazikDuo inaugurà el Festival of Tolerance 2019 de Ljubljana (Eslovènia), i dimecres van tocar a la prestigiosa sala VEF Culture Palace de Riga (Letònia) -on el concert va ser retransmès en directe per Latvijas Radio 3 (Ràdio Nacional de Letònia). La gira continua i el proper 4 d’abril MazikDuo farà un workshop i concert a l’Institut de Música d’Andorra i, finalment, el mes de juny la formació durà a terme la seva primera gira a la Xina. Entre el 6 i 17 de juny, MazikDuo tocarà a la Guanzhou Opera House, al Beijing NCPA, al Shangay City Theatre, al Shadong Grand Theatre de Jinan i també a l’auditori nacional de la ciutat de Suzhou.


Jewish Life de MazikDuo

Jewish Life és un monogràfic a la música jueva, un projecte singular entre la fusió de la clàssica i el klezmer, on ambdós gèneres conviuen amb una varietat de músiques però amb una temàtica comuna com és la història de la comunitat jueva contemporània. Per això, MazikDuo  presenta un programa innovador i interessant amb obres que van germinar en moments i contextos molt diversos, des de la sonoritat més ombrívola de la II Guerra Mundial (Messiaen, Weinberg) a les melodies més frenètiques del seu gènere festiu més popular (Schoenfield, Kovács, Bloch, Saurer), definida pels seus autors com una música que riu i plora al mateix temps.

Els dos joves músics, titulats al Conservatori Superior del Liceu de Barcelona i amb diversos reconeixements i premis nacionals i internacionals, varen estrenar Jewish Life el 2016 al Teatre Principal de Maó, fruit del treball personal que Genestar fa durant els seus anys d’estudiant al Conservatori Nacional de Niça amb Michel Lethiec, qui l’introdueix en la màgica sonoritat de la música jueva. Des de llavors s’ha pogut escoltar a totes les Illes Balears, a la major part de la geografia peninsular i també a Andorra, Bèlgica, Holanda, Varsòvia, etc. i en sales de gran renom com l’Auditori de la Fundació Juan March de Madrid o el Palau de la Música Catalana el passat octubre.

Baleària

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.