El 8 de març més feminista que mai

En una època en què hi ha un important avanç de l’extrema dreta a nivell mundial, una de les respostes és el gran creixement del moviment feminista. Enguany, després de l’èxit de l’any passat, es torna a organitzar una vaga a nivell global per aquest divendres 8 de març.Es torna a convocar aquest any 2019 perquè les vides de les dones segueixen marcades per les desigualtats, per les violències masclistes, per la precarietat i la no co responsabilitat ni dels homes ni de l’Estat en els treballs de cures, entre altres discriminacions.

Una xifra a nivell mundial: 14 milions de dones han patit assetjament sexual, motiu suficient per seguir denunciant les violències masclistes, en totes les seves formes i exigir més pressupost per combatre-les, ara que s’atraquen les eleccions cal tenir molt en compte els programes dels partits que es presenten.  Però també hem de posar damunt la taula la major precarietat de la dona al mercat de treball, la persistència de barreres a la seva projecció professional i la seva discriminació en matèria de salaris. En la mateixa línia, cal denunciar que la pobresa les afecta de forma preferent, les retallades pressupostàries afecten a les cures, la manca de reconeixement del treball domèstic que assumeixen les dones en major mesura, fent especial èmfasi en les migrants, un dels col·lectius més vulnerable .

Però no cal anar a cercar macro xifres ni macro motius quan la feina cal fer-la des de l’esfera domèstica, assumint les feines de casa i les cures a infants, majors i dependents, dur els fillets a escola, rentar la roba i els plats, estendre, planxar…són feines vitals pel sosteniment de la llar i que, generalment, es carreguen les dones de la casa. Val la pena fer un canvi de “xip” i donar sentit a la celebració del 8 de Març.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *