Il·lusió per l’obertura de la V Camelbak Epic Camí de Cavalls 360º 318 bikers y runners gaudiran de divendres a diumenge de la prova per etapes i equips de Menorca. La previsió meteorològica juga a favor seu.

Tot està preparat i avui matí s’ha donat el tret de sortida de la CamelBak Epic Camí de Cavalls 360º. En la seva cinquena edició, la cursa de tres etapes i per equips de Menorca creix fins els 318 participants, bikers i runners, que ja gaudeixen entusiasmats l’inici d’aquesta aventura a través de l’emblemàtic sender que rodeja l’illa.

La localitat des Mercadal serví durant tota la jornada d’ahir de punt d’acollida dels esportistes, arribats des de diversos punts del planeta, concretament de 13 països diferents. També de retrobament, ja que no són pocs els qui repeteixen captivats per l’ambient especial de companyerisme que s’hi respira i per l’encís natural de ‘Sa Roqueta’.

En la presentació davant la premsa, celebrada ahir matí al Centre de Convencions de la localitat, el director de la cursa, Joan Febrer, ha mostrat la seva satisfacció pel creixement de l’interès que genera la prova. “Vam esgotar aviat les inscripcions i, a priori, hem assolit el nostre topall màxim de dorsals. Més que els números de participació, ens preocupa que l’experiència que visquin sigui de qualitat i que la projecció de la cursa convidi a més persones a conèixer el Camí de Cavalls”.

Isaac Olives, director insular de Turisme, ha reconegut la importància de l’esdeveniment a l’hora de desestacionalitzar la temporada turística: “Hi ha una altra Menorca, a més de la de sol i platja, una Menorca que cal conèixer i de la qual el turisme esportiu en queda molt impressionat”. En la mateixa línia s’ha pronunciat l’alcalde des Mercadal, Francesc Ametller, que ha subratllat l’impacte econòmic que exerceixen tant els participants com els seus acompanyants, que es preveuen en més de 300. “És un plaer rebre tots aquests esportistes i donar-los a conèixer aquest territori tan natural i divers, en què trobaran des de zones humides fins a platges i fins i tot el Parc Natural de s’Albufera des Grau. I no és menyspreable el moviment que aporten a l’economia local”, va explicar.

La meteorologia s’alia amb els esportistes

La previsió meteorològica ha anat millorant a mida que s’acostava la prova i actualment es preveu un temps molt favorable per a l’activitat esportiva en Menorca, amb temperatures agradables i molt poca acció del vent.

Amb aquest panorama benigne, demà a les 8:30 hores es donarà la sortida de la MountainBike Epic 360º des del castell de Sant Nicolau, a Ciutadella. Escassament 15 minuts més tard serà el torn dels corredors de la modalitat TrailRun. Pel mateix traçat accediran a llocs tan icònics de l’illa com el far d’Artrutx, on arrenca l’Experience 360º, i les cales de Son Saura, Es Talaier, Turqueta y Macarella.

Aquesta primera etapa recorre la meitat més verge del sud de Menorca, amb els seus roquissars de pedra calcària, que no posaran les coses fàcils a bikers i runners,a través d’aquest sender ancestral. Només l’abandonaran pels últims i exigents 4 quilòmetres, que remunten el barranc de Binigaus fins el poble des Migjorn Gran. Un final dur per a l’obertura “d’una illa, 3 etapes, una aventura èpica”, que continuarà durant tot el cap de setmana.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *