Menorca i Alemanya estaràn connectades d’abril a octubre El volum de reserves es troba entre un 20 i un 30% per damunt de les de l'any passat

A dos mesos de l’inici de la temporada turística, les dades que arriben des d’Alemanya apunten a una millora del comportament a l’abril i al maig gràcies a la decisió adoptada per les companyies regulars i low cost d’avançar la seva operativa amb Menorca.

Segons la informació de què disposa la Fundació Foment del Turisme de Menorca, si no hi ha canvis de darrera hora, les rutes amb Berlín, Frankfurt, Colònia i Düsseldorf estaran actives a partir de l’abril, el que suposa un avançament d’entre un mes i dues setmanes en relació a l’any anterior. La resta començaran a operar-se al maig i totes arribaran fins a finals d’octubre.

Això té una correlació directa amb el nombre de places programades des del mercat alemany i que, a hores d’ara, superen en un 5% els registres de l’any passat. Cal, però, ser prudents i confiar que finalment companyies aèries i touroperadors acabin confirmant els slots reservats.

Segons ha manifestat Maite Salord Ripoll, Vicepresidenta primera i consellera de Promoció Turística del Consell de Menorca, “La decisió de les companyies aèries de començar a operar a partir de l’abril i fins a la tardor confirma que Menorca genera demanda en el mercat alemany fora dels mesos punta de la temporada. Per a les nostres empreses és una bona notícia perquè assegura un major dinamisme de l’activitat econòmica en mesos que acostumen a ser més àtons. Des de la fundació, continuarem fent feina per incentivar la millora de la connectivitat, una qüestió cabdal per aconseguir fer de la nostra illa una destinació més competitiva”.

Reserves

Aquestes xifres, certament, fan referència a la capacitat aèria disponible des d’Alemanya per a aquesta temporada, no al volum de reserves. Tot i que touroperadors i agències acostumen a no avançar aquest tipus d’informació, ahir matí van accedir a desvetllar algunes dades. Ha estat en el marc de les reunions mantingudes entre el Govern, els consells insulars i els principals touroperadors alemanys.

A preguntes dels mitjans de comunicació, els responsables d’FTI i Der Touristik han informat que el volum de reserves cap a Menorca es troba, en aquests moments, un 30% i un 20%, respectivament, per damunt de l’any passat. Tot i que el volum de negoci d’aquestes empreses és modest, la tendència deixa entreveure un interès dels alemanys en Menorca, més tenint en compte que el comportament a les altres illes no és igual. Alltours també ha confirmat que les vendes cap a Menorca estan en positiu, si bé no ha volgut concretar un percentatge, mentre que TUI i Thomas Cook han descartat fer pública aquesta informació.

Amb aquestes dades a la mà, i amb la convicció que l’alemany és un mercat prioritari per a Menorca per la seva capacitat desestacionalitzadora i el seu component qualitatiu, des de l’FFTM reforçaran el paquet d’accions promocionals en origen, un paquet que enguany, a diferència d’altres anys, han posat en marxa a començaments d’any.

Premi periodístic

Anit, Turespaña va celebrar a l’Hotel Meliá Berlín la Nit d’Espanya, esdeveniment que va reunir destacades personalitats polítiques i empresarials i que va comptar amb la intervenció de la ministra d’Indústria i Turisme, Reyes Maroto, i l’assistència de la consellera Maite Salord.

En el transcurs de l’acte es van lliurar els Spain Tourism Awards, premis amb els quals Turespaña reconeix els millors reportatges sobre destinacions espanyoles. En la categoria Millor Reportatge de Viatges el premi va recaure en la periodista Birgitte Kramer, del diari nacional Süddeutsche Zeitung, pel reportatge “Menorca, lo que el viento viró” sobre els arbres singulars de l’illa i, en general, sobre els valors naturals i culturals que fan de Menorca una destinació genuïna.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *