PSOE i Podem s’ajunten amb el PP per perjudicar Menorca Els partits han votat en contra d’una proposta de Més per Menorca perquè el Govern compensi el Consell amb els 14 milions d’euros que li resten per pagarper la protecció del territori

PSOE, Podem i Més per Mallorca han votat en contra d’una esmena de Més per Menorca que tenia per objectiu que el Govern pagàs els 14 milions d’euros enindemnitzacions que té pendents per pagar el Consell Insular de Menorca a la promotora Cesgarden. S’han sumat així a l’abstenció del PP. Per tant, el vots a favorde Més per Menorca, de la diputada Montse Seijas, del Pi i de Ciutadans no han estat suficients per tirar endavant la iniciativa.

Per a Més per Menorca, aquesta era una col·laboració de justícia, perquè el decretllei que ha presentat l’executiu autonòmic només té en compte el pagament de lessentències per la protecció del territori de Mallorca i Eivissa.

Cal recordar que Menorca no va entrar dins la Llei 4/2008, de 14 de maig, de mesures urgents per a un desenvolupament territorial sostenible en les Illes Balears, de la que ara el Govern ha de pagar les indemnitzacions de desclassificació a Eivissa i Mallorca, perquè ja havia fet la feina –l’any 2003- cinc anys abans, d’acordamb les competències dels consells insulars.

Cal recordar que més d’un 70% del deute del Consell de Menorca –que limital’activitat de la institució insular– correspon al pagament d’aquesta sentència.

El diputat Nel Martí ha afirmat, després de la votació a la ponència d’aquest dimarts al Parlament, que el Govern castiga “a qui ho va fer bé protegint el territori i exercintles competències d’ordenació dels consells.”

Més per Menorca tornarà a presentar la iniciativa en comissió, on es tornaran adebatre les esmenes, i demana una reflexió als partits que ara s’hi oposen perquèhi hagi un canvi de vot.

Bé de Menorca, ara i sempre producte local

Pomada Xoriguer

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *