Actes 8 Març

Per a Més per Menorca, el benestar de les persones passa per millorar l’assistència sanitària Els candidats número 2 i 3 de Més per Menorca al Parlament, Patrícia Font i Oriol Baradad, han explicat els principals punts que proposa el partit per a millorar la salut del menorquins.

Patrícia Font, actual diputada i candidata número 2 al Parlament, i Oriol Baradad, número 3 en la mateixa llista, han explicat aquests dies els principals punts en matèria de salut que proposen per a la propera legislatura.

Més per Menorca defensa la reducció de les llistes d’espera i la millora de la qualitat de l’assistència sanitària: a partir de l’ampliació d’infraestructures – reforma de l’hospital Mateu Orfila – i de la contractació de més professionals.

La salut és cabdal per al desenvolupament i el benestar de les persones. Per açò la salut s’entén com un estat de complet benestar físic, mental i social. La manca de salut continua sent un fre per al benestar de les persones i de les societats i encara hem de seguir fent feina per poder garantir una vida sana i promoure el benestar per a tots en totes les edats.

En aquest sentit, Patrícia Font ha explicat que “hem de posar la salut i el benestar en el centre del debat, per fer front a les necessitats i reivindicacions del menorquins en temes sanitaris”.Ha apuntat igualment que l’eficiència per aconseguir una millorar en la sanitat insular passa per un partit com Més per Menorca, “que té les mans lliures per decidir i no resta sotmès a instàncies exteriors, pot reivindicar i aplicar polítiques per aconseguir uns millors serveis per als menorquins”.

L’epicentre de la salut pública és la salut de la ciutadania, per açò és un element crucial que defineix l’Estat de Benestar i que, juntament amb l’Educació pública, conformen els pilars bàsics del model social.

El candidat número 3 al Parlament, Oriol Baradad, ha exposat avui que la sanitat té dues vies: “una és la precarietat i manca de sensibilitat de cara a la ciutadania, i l’altre és la que proposa Més per Menorca, que és la d’una major atenció, amb més qualitat i amb més prestacions.

És per tot açò que Més per Menorca adquireix tot un seguit de compromisos per a la legislatura que ve. Així, durem a terme un paquet de reformes a l’Hospital Mateu Orfila per millorar la qualitat dels serveis, l’atenció dels pacients i les bones pràctiques professionals. N’exposam una mostra:

1) Crearem una unitat d’hospitalització de cures pal·liatives.

2) Habilitarem els espais per poder assistir adequadament els pacients provinents del centre penitenciari.

3) Adequarem els espais per poder assistir els pacients amb sospita de malaltia infecto-contagiosa greu.

Altrament també treballarem en:
– Adequar les compensacions per desplaçament dels malalts a les seves necessitats reals;

– Garantir el servei de transport aeri sanitari a Menorca amb una avioneta ambulància a l’aeroport de l’illa les 24 hores del dia.

– Disposar d’un espai a l’Hospital Mateu Orfila per quan hagi de funcionar l’helicòpter en substitució de l’avioneta ambulància.

– impulsar millores en la gestió del sistema d’hostatge per a pacients i/o acompanyants de Menorca, Eivissa i Formentera,

– Crear un nou espai per a una nova residencia a l’antic hospital de Son Dureta.

– Continuarem amb l’execució del projecte de centre sociosanitari a l’antic Hospital Verge del Toro, a Maó.

– Adequar les plantilles i els recursos sanitaris a les necessitats reals.

A més, cal recordar que durant aquesta darrera legislatura s’han recuperat uns 1.300 professionals de la salut que el govern del PP va acomiadar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.