Llei de Capitalitat

El Parlament de les Illes Balears, va aprovar dimecres amb el vot en contra de Més X Menorca la Llei de capitalitat d’Eivissa, per la qual la s’equipara a Palma i rebrà partides especials per a ser la capital de les Pitiüses, que poden arribar com a mínim a 5 milions d’euros més de part del Govern de les Illes Balears.

Aquesta declaració és, potser, una bufetada pels menorquins, que quedam encara vinculats a Mallorca, i que de moment des del Consell no s’ha fet cap passat en aquest sentit, com sí van fer a Eivissa, Podem i PSOE que van presentar aquesta Proposició de Llei.

Potser és el moment de demanar també la capitalitat de Menorca, però tot tinguent en compte que ara per ara és Ciutadella la població amb més habitants de l’illa; és on hi ha més activitat turística i per tant la que més mou l’economia, i per altra banda, també el port de Son Blanc és el que més tràfic de passatgers i mercaderies mou a l’actualitat.

En els darrers 15 anys el creixement de Ciutadella ha estat gran, i per tant no estaria malament, sense voler entrar en polèmiques, de revisar aquests fets i que la nostra ciutat torni a recuperar la capitalitat perduda al segle XVIII per mor d’una imposició d’una potència estrangera, en aquest cas Anglaterra, per mor de la importància del port de Maó, cosa que avui en dia és totalment diferent al ser Son Blanc el port més important de l’illa, tal i com hem apuntat, en entrades i sortides.

Rompre amb la bipolaritat de l’illa és una cosa potser impossible, perquè des de Maó hi haurà els arguments de que és allà on hi ha la Delegació del Govern, el Consell de Menorca, Hospital Mateu Orfila o les Administracions de l’Estat entre altres coses, però sí que potser és el moment de reclamar aquesta nova capitalitat per l’illa o almanco que els menorquins tinguem els mateixos drets que els mallorquins i ara els pitiüsos.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *