Comença la recollida de peticions per sol·licitar l’inici del procés de canonització de 39 capellans diocesans

A petició d’alguns fidels de la Diòcesi de Menorca, els pròxims dies s’iniciarà una recollida de peticions, dirigides al Sr. Bisbe, per sol·licitar l’inici del procés de canonització dels preveres que van morir per causa de la seva fe durant la persecució religiosa dels anys trenta del segle passat. El primer pas és saber l’opinió dels fidels i per això mateix es posarà a la seva disposició a través de les parròquies una carta model dirigida al Sr. Bisbe demanant aquesta tramitació.

Un cop s’hagin rebut prou peticions, la Diòcesi podrà començar el procés formal, que consta de diverses etapes, la primera de les quals és presentar un informe sobre la vida i les virtuts d’aquests preveres i constituir una comissió històrica amb la finalitat de provar que van donar la seva vida per raó de la fe.
L’inici dels tràmits del procés es comença comptant amb el parer favorable tant del Consell Presbiteral com del Col·legi de Consultors.

Al canonitzar a certs fidels, és a dir, al proclamar solemnement que són persones que han practicat heroicament les virtuts i han viscut i han mort en la fidelitat a la gràcia de Déu, l’Església reconeix el poder de l’Esperit de santedat que es troba en ells i sosté l’esperança dels fidels proposant-los com a models a seguir i com intercessors. En el cas de Menorca, fa sis anys que es va dur a terme la beatificació del primer sacerdot màrtir de Menorca, el beat Joan Huguet Cardona, un fet que va suscitar profunds sentiments de fe. Ara, es dóna una passa més per a iniciar el procés dels altres 39 capellans que van lliurar la seva vida el segle XX.

Quan l’Església proposa canonitzar a un grup determinant de fidels no vol entrar en judicis de caràcter polític sobre les circumstàncies que els varen conduir a la seva mort, sinó que pretén només reconèixer el valor de la seva fe i de la seva caritat, manifestada especialment en el perdó ofert en el moment de la seva mort.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.