Cuatro Rayas Roble 2016 100% ull de Llebre de la DO Ribera del Duero

El mes de març seguirem amb els vins negres que ens proporciona Vinum Menorca per a sortejar entre els nostres subscriptors.

Aquesta setmana us presentam un monovarietal Ull de Llebre 100%, el “Cuatro Rayas”, dels Cellers 4 Rayas, coneguts pels seu Verdejo, i per estar ubicats a una de les millors zones vinícoles de la DO Ribera del Duero, com és La Seca a Valladolid. Vi d’anyada de 2016 amb 5 mesos de criança en botes de roure francès i roure americà.

Nota de tast

  • Aspecte: Vermell cidera intens de capa mitja i ribets granes que li denoten jovenesa.
  • Nas: Equilibrat, amb aromes de fruita madura, a més dels torrefactes, vainilla i especiats del seu pas en botes de roure.
  • Boca: Envellutat, suau i persistent. Fruites vermelles madures i vainilla de Madagascar. Saborós, ben integrat, atractiu i seductor.

MARIDATGE

Estam davant un vi jove que ens agradarà des del primer glop. Si el maridam amb els productes del seu terroir serà l’acompanyat ideal de les carns d’anyell . Tant d’una cuixa o una espatlla al forn a la castellana, com també d’una cuixa de be al forn a la menorquina. Vi ideal per a unes costelletes d’anyell de llet al caliu o arrebossades.

També marida a la perfecció amb un entrecote de vaca vella o de bou a la graella, un chateubriand o una panadera de carn de bou o en el seu cas un estofat de vedella tipus goulash.

Formatges de vaca i/o ovella curats,  pernil ibèric, morcón i llom curat.

Per la seva joventut i els seus tanins golosos podem fer que acompanyi també plats de peix, com és el cas d’una càntera al forn amb patates, uns molls a la graella acompanyats d’una maonesa amb els seus fetges o uns verats al caliu.

Vi per als plats de cullera com els ciurons, les mongetes o les llenties, o bé per acompanyar uns callos (panxa), fetge a la planxa o unes raoles de cervell de be.

El guanyador del sorteig d’aquesta setmana ha estat Siscu Faner Bagur, que és subscriptor del Setmanari El Iris des dels anys 60. El seu pare Joan Faner, va ser un dels primers subscriptors als inicis de l’edició setmanal al 1943.

Si voleu saber més o comprar aquest vi jove de la DO Ribera del Duero, el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *