Les reserves hídriques de les Illes Balears es mantenen al 67% L’escenari de l'Índex de sequera continua sent de normalitat

L’estat de les reserves hídriques a les Illes Balears, el mes de febrer, es manté, de mitjana, en el 67% com en el mes de gener tot i que en una Unitat de Demanda (UD), Tramuntana Nord, s’ha registrat una caiguda del 15% respecte el mes anterior.

A nivell general la situació és millor que fa un any ja que el percentatge global, el febrer de 2018, era del 62%.

Per illes, Mallorca (68%) creix un punt respecte el mes anterior mentre que Eivissa (63%) es manté al mateix nivell. Menorca (63%) i Formentera (65%) cauen un i tres punts, respectivament.
Pel que fa a l’ Índex de Sequera, es manté en situació de normalitat i només es registren variacions significatives a la UD Tramuntana Nord.  La resta, han registrat increments o pèrdues de fins al 5% que es consideren poc significatives.

Les dades de l’AEMET indiquen que el mes de febrer de 2019 ha estat molt sec a totes les Illes Balears. Els percentatges interanuals segueixen essent de superàvit a Menorca (155%) i a Mallorca (113%). A les Pitiüses, en canvi, ja es produeix un dèficit (88%).

Les precipitacions de tardor i principis d’hivern i les poques extraccions de febrer han permès que totes les UD es mantinguin en normalitat. Aquest escenari es mantindrà un mínim de tres mesos ja que, segons la normativa vigent (PESIB) és el temps necessari per a fer efectiu el canvi d’escenari. La manca de precipitacions fa suposar que el mes de març la situació empitjori malgrat que no hi haurà canvi d’escenari.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *