Tardeo, sí; però regulat

La moda del tardeo té els seus defensors, però també els seus detractors, especialment per part dels veïns que han de suportar els excessos de renous, manca de comportament adequat per part d’alguns i la manca de descans els dissabtes capvespre i fosquet.

Aquesta pràctica es va iniciar a sa Plaça des Peix i  poc a poc si han anat sumant altres locals de diferents indrets del nucli antic i també a Baixamar, que és on menys molèsties es causa.

Fa unes setmanes un lector habitual del nostre setmanari ens mostrava el seu malestar, i la setmana passada també ho feien diversos subscriptors que diuen estar farts de les molèsties que causa la gent que està al carrer i també les renous.

Entre les seves queixes asseguraven que la música al carrer era tant o més molesta que unes obres, entre altres coses, pels horaris. L’afectat, resident al nucli antic a la zona des Mercat, podia acceptar un concert “puntual” en qualsevol cas, com una festa de carrer, d’un col·lectiu, etc, però era insostenible aguantar cada dissabte un concert-botelló perquè fes caixa un negoci privat i ell n’hagi de patir del conseqüències.

També altres residents es queixaven que la gent orinava als portals o hi vomitava, i que lamenten que des de l’Ajuntament no s’apliqui la normativa anti botellot que hi ha vigent.

El tardeo s’ha de fer en espais tancats, dins dels local, però en cap cas permetre que la gent pugui sortir a beure al carrer amb l’excusa de fumar o perquè estan a la terrassa.

Locals com Jazzbah al port o La Margarette estan fent esforços per evitar que la gent surti al carrer amb les begudes del local i han pres les mesures pertinents.

Per altra banda, també ens han arribat les queixes de que aquest botillot es fa en horari infantil, i que hi ha pares i mares que hi van amb els seus fills petits. Cosa que no és un bon exemple a seguir.

No estam en contra del tardeo, però si d’un botellot encobert i sense regulació.

One Comment on “Tardeo, sí; però regulat”

  1. Hola; el local que mencionas de carrer Sant Joan B. explota indebidamente el ex-huerto, patio interior. Con mas extensión del que esta autorizado, más aforo, menores de edad…y precisamente no es el del Seminari. Este tiene vecinos y muchos . Pero ….

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *