Tocats pel Teatre s’estrena amb Ca ses monges Avui s'entrenen al Teatre de Calós a les 21,00 h

Ciutadella està d’enhorabona amb el naixement d’una nova companyia de teatre, Tocats pel Teatre neix de la relació d’amistat formada pels que foren actors de la darrera època de la mítica companyia Delfín Serra. Quan fa uns mesos José Serra i Magdalena Gonyalons van decidir “jubilar-se” de l’art de Talia, qui havien estat companys seus sobre les taules van decidir continuar amb el llegat i el mestratge dels dos grans actors – i director- que han estat en José i na Magdalena. Aquest grup d’aficionats s’han constituït com associació i han pres el nom d’allò que els uneix i que ha forjat una forta amistat entre ells, el fet que estan Tocats pel Teatre.

La companyia

El mes d’agost van prendre la decisió i des de llavors no han aturat: formalitzar l’associació, cercar una obra que s’adapti a l’elenc, cercar locals per assajar (tota una aventura a Ciutadella), definir vestuari i posar-se a cosir, les tasques de producció, etc. I volen agrair a nen José i na Magdalena que els hagin cedit l’escenografia i els hagin ajudat en tot el que han necessitat. Tocats pel Teatre vol continuar el llegat de la Delfín Serra produint una obra anual i elegint textes alegres, tipus vodevil i comèdia perquè la gent surti amb un somriure del teatre. Na Margarita Mestres, com a veterana del grup, és la presidenta de l’associació Companyia Teatral Tocats pel Teatre i aquesta obra serà dirigida per un altre veterà de les taules, n’Antoni Pedrol.

Ca ses Monges

Es tracta d’una peça teatral molt fidel a l’estil dinàmic i “enredós” del recordat Xesc Forteza. Amb un text complexe, donat que no hi ha monòlegs extensos sinó que al ser una obra coral els diàlegs són molt dinàmics i àgils; això fa que els actors hagis d’estar molt atents a les seves intervencions. Quatre lladres vol assaltar un banc i ho volen fer a través d’un convent que hi fa mitgera. Quan són dins es troben amb unes monges que resulta que no són tan pietoses de Déu com semblava i ja la tenim armada. La presència d’un inspector molt espavilat acabarà d’arrodonir la trama. Aquesta obra es va estrenar a Palma el 1986 per la Companyia Xesc Forteza que la va representar seguidament al Principal de Maó, però mai, fins ara,  l’ha representada cap companyia menorquina.

Els actors són na Margarita Mestres, na Lina Pons, na Marga Orfila, en Tóbal Caules, en Xec Mesquida, en Martí Servera, en Tolo Genestar, na Nina Moll i en Joan Salord i l’equip tècnic compta amb la mateixa Nina Moll de regidora, en Joan Vivó d’apuntador, en Xec Mesquida am els decorats, na Len Serra i na marga Ofila pel que fa a vestuari. La perruqueria i maquillatge va a càrrec d’Atrevit, la il·luminació i el so d’Acústic Menorca i de la producció se n’ha encarregat en Tóbal Caules.

Ja tenen confirmades representacions a gairebé tots les pobles de Menorca però l’estrena serà avui a Ciutadella al teatre de Calós a les 21h. Les altres dues funcions del cap de setmana seran el dissabte 23 a les 21h i el diumenge 24 a les 19h. Es poden comprar les entrades anticipadament del 18 al 21 de març de 20 a 21h al bar de Calós i una hora abans de cada funció a la taquilla del teatre.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *