“Clos Pepín 2016, vino de pueblo” Amb un cupatge de Garnatxa, Garnatxa Tintorera, Portuguesa (Trosseau), Mencia i Palomino, de viticultura tradicional, orgànica i sostenible.

Aquesta setmana us presentam el “Clos Pepín 2016, vino de pueblo” de la bodega Casa Aurora i elaborat per Germàn Blanco sota el segell de Lively Wines. Amb un cupatge de Garnatxa, Garnatxa Tintorera, Portuguesa (Trosseau), Mencia i Palomino, de viticultura tradicional, orgànica i sostenible. Vi artesanal i viu de la comarca alta del Bierzo amb una criança d’11 mesos dels quals 5 en ous Flextank, ànfores i altres sis mesos en botes franceses de 500 litres.

Nota de tast

  • Aspecte: Vermell rubí de capa mitjà a baixa.
  • Nas: Aromes a fruites vermelles madures amb notes florals, marina i làctis. Volàtil.
  • Boca: Llarg, elèctric, saborós, bona acidesa, taní secant amb records a espècies dolces. Rústic.

MARIDATGE

Estam davant un vi respectuós amb el medi natural, sostenible del que sols s’han fet 3.000 bòtils.

Pel seu cupatge varietal on destaquen les garnatxes negra i la tintorera, a més del raïm per excel·lència del Bierzo, el Mencia. Aquest vi és ideal per acompanyar taules d’embotits ibèrics com el xoriç fumat, el llom curat i els pernils de Guijuelo.

Marida a la perfecció amb les carns al forn com una cuixa de bé, un cabrit, llom amb pomes o una porcella.

També per acompanyar carns vermelles a la graella o bé carns de porc torrades com la ploma o el secret ibèric.

Vi rústic per als plats de caça i triperia. Des d’uns callos amb ciurons a una llengua amb fesols, passat per uns ronyons amb salsa o a la planxa.

El guanyador del sorteig d’aquesta setmana ha estat David Pons Herrera, l’amo de Son Piris, que aquesta setmana també ha rebut el guardó al millor mestre curador de formatges semi curats a nivell nacional.

Si voleu saber més o comprar aquest vi jove ecològic, sostenible i amb una ferma aposta per la terra on neix, el podeu trobar a VINUM,al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *