2021, data de caducitat del canvi d’hora

Els ciutadans de la Unió Europea duim un ritme i les institucions europees en duen un altre. Potser algú pot pensar que esteim acostumats a la immediatesa, a pensar, actuar i aconseguir les coses amb massa rapidesa, però el tema del canvi horari fa ja massa anys que és damunt la taula i sembla que en tenim per un parell d’anys més. Europa ha parlat i ha dit que fins el 2021 no s’establirà el fi del canvi horari. El que no sabem encara és si serà el març o l’octubre de 2021 perquè cada país de la UE ha de decidir encara amb quin fus horari es queda, el d’hivern o el d’estiu. Aquest diumenge entram en l’horari d’estiu i açò, si es mantingués tot l’any, suposaria: entrada a l’escola i a la feina a les fosques, però el capvespre seria més llarg. Açò implicaria més estalvi de llum i més temps per l’oci. A nivell mèdic hi ha qui aposta per l’horari d’estiu perquè la llum activa el sistema nerviós i és un antidepressiu eficaç. Per altra banda hi ha qui considera que la llum del matí és cabdal per adquirir la vitamina D tan necessària i clar, amb l’horari d’estiu traslladat a l’hivern no n’hi hauria prou. Tenim dos anys per endavant per decidir-ho i, tanmateix, ningú quedarà satisfet del tot.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *