Menorca exigeix a Madrid garanties en el subministrament elèctric

Ahir matí els representants de tots els grups polítics al Consell Insular van mantenir una reunió amb el Secretari d’Estat d’Energia per tractar la situació energètica actual a Menorca i reclamar, una vegada més, garanties en el subministrament elèctric.

Una vegada finalitzada la reunió, la Presidenta del Consell, Susana Mora, fet una valoració positiva d’aquesta. Tot i que el Ministeri ha manifestat, una vegada més, que Menorca està en situació de compliment de normativa en paràmetres de garantia de subministrament elèctric i de seguretat entorn al mateix, i que per tant no es justifiquen mesures extraordinàries al respecte més enllà de les ja adoptades, s’ha aconseguit que el Secretari d’Estat es comprometi a analitzar, una vegada més, l’estudi realitzat al respecte per cercar una tercera opció d’actuació. 

En aquest sentit, s’han compromès a analitzar quin seria el nombre de grups necessaris per a cobrir punts prioritaris i quin seria el seu cost per a poder minimitzar l’impacte d’una nova apagada elèctrica com la viscuda. Al mateix temps, es valorarà assumir la inversió que suposaria i avançar, així, en un pla de contingència que en aquests moments ja contempla noves mesures necessàries per a reduir el temps d’una hipotètica apagada elèctrica com la grua d’alt tonatge, més recursos humans, mitjans de transport…

A tals efectes, s’ha acordat crear un grup de feina amb un tècnic del Ministeri, un del Govern Balear i un del Consell Insular per a tenir aquesta diagnosi dins el mes d’abril. Des de la institució insular s’ha recordat que tot i que el calendari electoral marca un temps ajustat, Menorca requereix d’una resposta urgent a la situació d’excepcionalitat en la qual està immersa almenys fins a comptar, novament, amb la connexió amb Mallorca, treballs que estan anant a bon ritme.

Per acabar, la Presidenta del Consell, Susana Mora, ha insistit en què «si bé tots som conscients que el risc zero no existeix, la societat menorquina necessita mesures polítiques que vagin més enllà d’estadístiques tècniques perquè Menorca és una illa que, per primera vegada en 42 anys, només compta amb la garantia d’un cable elèctric i que les condicions geogràfiques pròpies d’una illa com Menorca no fan fàcil la restitució de la xarxa en cas d’una apagada elèctrica com la viscuda: si els mitjans necessaris pel restabliment energètic no són a l’illa, en un escenari de condicions meteorològiques adverses, és difícil que arribin en temps i forma».

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *