Actes 8 Març

El Consell Insular de Menorca obre la convocatòria de beques per a la realització d’estudis fora de Menorca per al curs 2018-2019. El termini per formalitzar la sol·licitud de beques serà de dia 1 a dia 30 d’abril .

Les bases de la convocatòria segueixen la línia de les convocatòries dels tres darrers anys, inclosa la partida que s’hi destina, de 300.000€.

La principal novetat és que a partir d’enguany la presentació i tramitació es pot fer íntegrament online, a través de la pàgina web del Consell Insular, www.cime.es

L’objectiu d’aquestes beques és la compensació del cost econòmic que suposa per als estudiants menorquins i les seves famílies la realització d’estudis fora del lloc habitual de residència, tot complementant o ampliant les ajudes que es convoquen amb un objecte similar per part de l’Administració de l’Estat o altres institucions i entitats privades.

Per primera vegada, enguany les beques d’estudis fora de Menorca que concedeix el Consell Insular es poden tramitar totalment per via telemàtica, a través de la pàgina web del Consell Insular, www.cime.es. Es tracta d’un avanç important, que facilitarà la gestió als estudiants que, per raó de residència, no poden desplaçar-se a les oficines del Consell Insular o els ajuntaments. Tanmateix, el Departament de Cultura i Educació recomana a tots els sol·licitants que utilitzin la via telemàtica, ja que la açò també ajudarà el Consell Insular a gestionar les peticions d’una manera més àgil. 

En els darrers anys la convocatòria de beques del Consell Insular de Menorca ha incorporat una sèrie de criteris de puntuació de caràcter social, per tal de beneficiar de manera preferent els estudiants i famílies que més necessiten aquestes ajudes a més també d’ampliar el llindar econòmic per facilitar l’accés a la convocatòria de més estudiants.

A diferència de les beques concedides per altres institucions, la convocatòria del Consell Insular de Menorca permet ajudar a estudiants que cursin estudis no oficials a institucions de reconegut prestigi. No obstant, caldrà haver fet estudis en la matèria o haver adquirit ja un nivell en aquest àmbit formatiu. 

Pel que fa a les bonificacions de taxes acadèmiques, no es computen com ajudes, de manera que la seva exempció no perjudica la quantia de l’ajuda que un estudiant pot rebre del Consell. 

L’any passat es varen beneficiar de les beques d’estudis del Consell Insular de Menorca al voltant de 340 estudiants.

A dia d’avui, les beques que convoca el Govern de les Illes Balears mantenen la incompatibilitat amb les ajudes que puguin concedir altres institucions, tant públiques com privades, per a finalitats semblants a les descrites en aquesta convocatòria. Els consells insulars de Menorca, Eivissa i Formentera han mantingut negociacions amb la Conselleria d’Educació, però la modificació introduïda en la convocatòria per aquesta Conselleria no es considera satisfactòria. El conseller de Cultura i Educació de Menorca, Miquel Àngel Maria, considera que mentre no s’estableixi una compatibilitat raonable, les beques que concedeix el Govern es continuaran assignant majoritàriament a estudiants de Mallorca.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.