El sistema de reconeixement facial de l’aeroport no permet dur barba

En els seus primers dies de funcionament, ja s’ha detectat una deficiència important als aparells de reconeixement facial de l’aeroport de Menorca: no reconeixen les cares que duen barba. El sistema, que s’ha implantat a l’illa com una prova pilot, no és capaç de diferenciar les faccions dels homes que duen qualsevol tipus d’afaitat que no deixi la cara totalment al descobert. Per aquest motiu, Aena està valorant la possibilitat de donar un servei gratuït de barberia a l’aeroport mateix.

El que havia de ser un avanç en els temps d’espera i facilitat per passar tots els controls aeroportuaris, s’està convertint en un greu entrebanc pels homes amb barba. Tot i que els primers dies no es van registrar incidències significatives, després d’una setmana de funcionament ja s’ha vist que el sistema falla quan apareix alguna persona sense afaitar. La impossibilitat d’identificar-se amb la tradicional targeta d’embarcament -sigui electrònica o en paper- va suposar la pèrdua del vol per part d’un jove anglès que havia vingut a l’illa per una entrevista de feina. Aquest fet puntual va fer saltar les alarmes entre personal de terra, que van arribar a dubtar de les intencions del passatger. Després de dues hores d’investigar la seva procedència i confirmar amb l’empresa menorquina que l’home havia vingut a una entrevista de feina, el personal el va deixar embarcar al següent vol cap a Barcelona.

Després d’aquest incident, al qual s’han afegit diversos casos més -que es van resoldre amb facilitat, pel fet que aquests passatgers sí que duen la targeta d’embarcament electrònica o impresa en paper- Aena planteja obrir un servei de barberia al mateix aeroport.

Per ara es desconeix quan podria entrar en funcionament aquest nou servei, que es donaria durant les hores operatives de vols. A banda del servei d’afaitat per poder passar el control de reconeixement facial, es planteja que l’empresa que surti encarregada del servei, doni també opció a tallat de cabells, massatges capil·lars i tractaments facials.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *