En marxa una nova campanya de subministrament de productes fitosanitaris per combatre la Xylella fastidiosa El control preventiu dels insectes vectors és una de les accions més recomanades contra el bacteri

El Servei de Millora Agrària i Pesquera (SEMILLA) organitza una nova campanya de subministrament de productes fitosanitaris per combatre la Xylella fastidiosa en ametlers, oliveres i vinya.

El termini per a la presentació de sol·licituds finalitza dia 10 de maig a les 13 hores. Poden accedir a aquestes ajudes els titulars d’explotacions agràries situades a les Illes Balears i que estiguin inscrites al Registre Interinsular Agrari (RIA). En el cas de les plantacions de vinya, a més, hauran d’estar inscrites al Registre Vitivinícola. Tindran preferència les explotacions inscrites al Consell Balear de la Producció Ecològica i/o al Consell Regulador de la Producció Integrada.

Per participar a la campanya, hauran d’acreditar una superfície mínima d’una hectàrea i una màxima de vint, en el cas de la vinya. En el cas de l’ametler, la superfície mínima és de dues hectàrees i la màxima és de cinquanta. Pel que fa a l’olivera, es requereix un mínim de dues hectàrees i un màxim de trenta.

SEMILLA posarà a disposició dels interessats els productes següents:

CultiuMATÈRIA ACTIVADOSIS
AmetlerDeltametrín 10 % [EC] p/v0,075 l / ha

Olivera

Caolí 95 % [WP] p/p25 kg / ha
Deltametrín 10 % [EC] p/v0,075 l / ha

Vinya

Azadiractina 3,2 % [EC] p/v0,75 l / ha
Deltametrín 2,5 % [EC] p/v0,2 l / ha

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.