Les reserves hídriques de les Illes Balears davallen fins al 64 % Formentera registra una minva de l’11 % i se situa per sota del 50 %

L’estat de les reserves hídriques a les Illes Balears, el mes de març, ha caigut tres punts respecte del mes anterior i s’ha situat en el 64 % de mitjana. Per illes, només Menorca experimenta un increment, que passa del 63 % al 68 %. Mallorca (64 %) i Eivissa (59 %) perden quatre punts cadascuna, mentre que Formentera registra una caiguda de l’11 % i se situa al 44 %.

Aquest resultat provoca que la unitat de demanda (UD) de Formentera entri en situació de prealerta. Als efectes de l’índex de sequera, però, la situació continua sent de normalitat. Les UD no canvien de situació fins que no registren tres mesos consecutius amb valors inferiors als dels nivells de normalitat. Per tant, si la situació no millora, Formentera podria entrar en situació de prealerta el mes de maig. A Mallorca, la UD Tramuntana Nord es troba en la mateixa situació.

Les precipitacions de tardor i principis d’hivern i les poques extraccions de l’hivern han permès que les altres vuit UD de les Balears es mantinguin en situació de normalitat.

La situació general és lleugerament pitjor que la de fa un any, quan les reserves hídriques es trobaven al 67 % de mitjana. I és que les dades de l’AEMET indiquen que el mes de març de 2019 ha estat molt sec a tot l’arxipèlag. Tot i així, els percentatges interanuals segueixen sent de superàvit a Menorca (136 %) i Mallorca (102 %), però de dèficit a les Pitiüses (93 %).

La manca de precipitacions fa suposar que el mes d’abril la situació no millorarà.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *